De Nederlandse toezichthouder Kansspelautoriteit (KSA) heeft richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot reclame en werving in gokweken voordat de igaming-markt van het land op 1 oktober wordt geopend.

Nederland De KSA onthulde dat het vragen had ontvangen over twee onderwerpen: Een met betrekking tot de illegale targeting van gokwerving of reclame voor kwetsbare groepen, zoals minderjarigen, en de tweede met betrekking tot reclame met professionele atleten en teams.

In reactie daarop heeft de KSA nadere informatie verstrekt door te verwijzen naar verplichtingen voor vergunninghouders.

Verplichtingen zijn onder meer dat vergunninghouders geen reclame op minderjarigen mogen richten en dat advertenties worden beoordeeld op inhoud waar wordt geadverteerd media-aanwezigheid en voor wie ze zijn gericht.

Dit in verband met artikel 2 van het wervingsbesluit, reclame en verslavingspreventie.

De KSA verwees ook naar artikel 4 van het besluit, waarin staat dat onder de 25 jaar met een groot bereik onder jongeren niet mag worden gebruikt in reclame.

Daarnaast benadrukte de KSA dat professionele licentiehouders geen prof-sporters of teams in hun advertenties mogen vermelden.

In juli waarschuwde de KSA de staatsloterij Staatsloterij voor het gebruik van profvoetballers in haar advertenties.

De Wet Kansspelen op afstand is op 1 april dit jaar in werking getreden nadat deze drie keer vertraging had opgelopen. Aanvragen voor licenties waren succesvol: 28 aanvragen werden binnen enkele dagen na de implementatie van de wet ontvangen.

Sindsdien heeft de KSA een aantal advertentie-inbreuken aangepakt, waaronder een waarschuwing aan alle operators om hun advertentieniveau te matigen voorafgaand aan de opening van de igaming-markt op 1 oktober.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.