De Nederlandse kansspeltoezichthouder Kansspelautoriteit (KSA) heeft Lotto – een dochteronderneming van de Nederlandse Loterij (NLO) – een boete van 10.000 euro opgelegd wegens overtreding van reclamegedragscodes.

Lotto plaatste een advertentie voor haar EuroJackpot-spel op de website girlscene.nl – een site die zich vooral richt op minderjarigen.

De Nederlandse wet verbiedt het promoten van kansspelgerelateerde spellen aan minderjarigen, omdat zij een hoger risico lopen op het ontwikkelen van een verslaving.

Lotto reageerde niet op staakt-het-vuren van de KSA wat tot de boete heeft geleid.

In een verklaring van de KSA staat: De KSA blijft monitoren of kansspelaanbieders zich met hun advertenties richten op kwetsbare groepen, zoals minderjarigen.

Als dit het geval is, kan de Ksa handhavend optreden.

Aanbieders zijn altijd verantwoordelijk voor al hun advertenties, ook als ze hun advertenties laten verzorgen via derde partijen zoals reclamebureaus.

Eerder dit jaar heeft de KSA boetes ter waarde van € 600.000 uitgedeeld aan twee verschillende operators voor het aanbieden van illegaal gokken in het land dat verband houdt met FIFA Ultimate Team.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.