KSA werkt samen met Cloudflare om goksites zonder vergunning te identificeren

Home » KSA werkt samen met Cloudflare om goksites zonder vergunning te identificeren

De Nederlandse kansspelregelgever heeft het wereldwijde servernetwerk gebruikt om de toegang tot bepaalde sites te blokkeren.

De Nederlandse regulator Kansspelautoriteit (KSA) heeft gezegd dat het heeft samengewerkt met het wereldwijde servernetwerk Cloudflare om websites zonder vergunning te identificeren.

Het zei dat het het netwerk gebruikte om gelieerde sites te blokkeren nadat ze hun eigenaars niet konden identificeren.

De toezichthouder zei dat het gedetailleerde gesprekken had gevoerd met Cloudflare en een strategisch plan had gevormd om gokken zonder vergunning aan te pakken, de twee instanties zullen informatie delen met de KSA om Cloudflare te ondervragen over de hosting van sites zonder vergunning.

De KSA zei: Het is verboden om kansspelen in Nederland aan te bieden zonder een licentie van de KSA, de promotie van illegaal spelen is verboden op grond van de Gambling Act.

Om de illegale levering tegen te gaan, neemt de KSA verschillende maatregelen, zoals blokken bij betalingsproviders of internetproviders, door ervoor te zorgen dat deze tussenpersonen hun diensten niet langer aanbieden aan illegale aanbieders, wordt illegaal aanbod moeilijker of mogelijk zelfs helemaal stopgezet.

KSA monitoring rapport

De KSA publiceerde vorige week haar laatste monitoringrapport over de Nederlandse kansspelmarkt en uit het verslag blijkt dat het aantal actieve rekeningen op de gereglementeerde markt voor het eerst , maar het groeitempo is vertraagd.

De Nederlandse online brutowinstomzet (GGR) voor 2023 bereikte € 1,39 miljard, een stijging van 28 procent op jaarbasis. In de laatste helft van het jaar steeg echter met slechts 1 procent ten opzichte van de eerste.

Het aantal actieve accounts bereikte 1,1 miljoen, een stijging van 13 procent ten opzichte van 970.000.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.