Fantasie- voetbalplatform Sorare heeft LaLiga toegevoegd aan zijn groeiende portfolio van partners en is een samenwerking aangegaan met de Spaanse topspeler rond het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s).

Als gevolg van de overeenkomst zal Sorare een reeks NFT’s voor LaLiga-spelers lanceren, aangezien de competitie op zoek is naar alternatieve inkomstenstromen via een nieuwe licentiecategorie.

LaLiga-volgers, naast NFT-verzamelaars en fantasievoetballers, zullen vrij kunnen handelen en spelen met behulp van digitale kaarten van de spelers van de competitie, waarbij Sorare haar missie verklaart om het spel in het spel te creëren.

Bij LaLiga zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze fans nieuwe en opwindende ervaringen te bieden en om de aantrekkingskracht van onze competitie, de grootste ter wereld, te vergroten, aldus Javier Tebas, President van LaLiga.

Deze samenwerking met Sorare, de meest opwindende NFT-sportprojecten van vandaag, stelt ons in staat om wereldwijd een nieuw publiek te bereiken en geeft bestaande fans extra manieren om betrokken te raken bij de spelers en de clubs waar ze van houden.

In een reactie op een persconferentie ter gelegenheid van het evenement, onthulde LaLiga dat de inkomsten uit de verkoop van NFT’s via het platform van Sorare zullen worden verdeeld onder de clubs van de competitie.

Bovendien merkte de competitie op dat een belangrijke reden voor de keuze voor Sorare als NFT-partner was dat veel van zijn spelers al in het bedrijf hadden geïnvesteerd, terwijl ze ook opmerkte dat het platform een ​​’interactief’ karakter had als aanbieder van fantasievoetbal als ook als marktplaats.

De samenwerking vertegenwoordigt het debuut van zowel de eerste divisie LaLiga Santander als de tweede divisie LaLiga Smartbank in de NFT-ruimte, aangezien de sector dit jaar een omzet van meer dan $ 130 miljoen aan kaarten boekt.

Voor Sorare betekent de deal een nieuwe uitbreiding van zijn klantenportefeuille, voortbouwend op bestaande overeenkomsten met Spaanse clubs zoals Atlético Madrid, FC Barcelona, ​​Real Madrid, Real Sociedad, FC Sevilla, Valencia FC en Villarreal CF.

Het bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van 2022 samen te werken met elk van de 20 voetbalcompetities ter wereld, waarbij het al banden heeft gesmeed met de Duitse voetbalbond (DFB) en de Franse voetbalbond (FFF), evenals met andere grote teams, waaronder Bayern München, Liverpool, Juventus en Paris Saint-Germain (PSG).

Nicolas Julia, CEO en mede-oprichter van Sorare, zegt over de samenwerking: NFT’s zijn de toekomst van wereldwijde sportfandom omdat ze fans in staat stellen samen te komen en zich eigenaar te voelen van de sporten waar ze van houden.

Deze samenwerking is niet alleen een teken van Sorare’s groeiende leiderschap in de NFT-sportruimte, het is een belangrijk signaal van intentie van de sportwereld dat Sorare’s unieke vermogen om fans met sport te verbinden via NFT’s als een cruciaal onderdeel van hun plannen ziet. voor de toekomst.

LaLiga is een van de beste competities ter wereld, de thuisbasis van enkele van de meest opwindende clubs en voetballers ter wereld.

We zijn erg trots dat ze ons allereerste competitiepartnerschap zijn geworden en we kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.