LFP wil een vijfjarige binnenlandse en internationale Ligue 1- en 2-uitzending veiligstellen

Home » LFP wil een vijfjarige binnenlandse en internationale Ligue 1- en 2-uitzending veiligstellen

De Franse Ligue Professionnel de Football (LFP) vraagt 1 miljard euro van bieders om de nationale en internationale Ligue 1- en Ligue 2-rechten van het land over te dragen.

Als primeur voor de LFP wil chef Vincent Labrune het beste van het Franse voetbal laten zien aan zowel een lokaal als mondiaal publiek gedurende de seizoenen 2024 tot 2029.

Momenteel worden er twee Premium-pakketten aangeboden, die de digitale rechten en uitzendrechten voor de beste wedstrijden van elke LFP-wedstrijddag bevatten.

Als de doelstellingen worden gehaald, wordt verwacht dat het hoofd- en secundaire pakket per seizoen met respectievelijk € 10 miljoen en € 5 miljoen zullen stijgen.

Enkele van de spraakmakende kanshebbers zijn Amazon Prime Video, BeIN Sports en Warner Bros. Discovery.

Andere bieders op de kaart die de aandacht trekken zijn de Franse tv-zender Canal+ en langjarig LFP-rechtenhouder Canal+, evenals sportpromotor DAZN – waarbij de twee onlangs een gezamenlijke abonnementsdienst hebben gelanceerd voor twee wekelijkse wedstrijden uit de Ligue 1.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.