Barcelona zegt dat Lionel Messi niet bij de club zal blijven vanwege financiële en structurele obstakels”.

De 34-jarige Messi is sinds 1 juli, toen zijn contract afliep, een vrije speler.

Hij bereikte twee weken later een nieuwe deal over lagere lonen met de club, maar het was afhankelijk van Barça die spelers verkocht om zijn salaris te betalen.

Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van de speler en de club uiteindelijk niet zullen worden vervuld, aldus de club. Barcelona had gezegd dat Messi klaar was om zijn 21-jarige carrière bij de club te verlengen door donderdag de nieuwe deal te ondertekenen, en La Liga de schuld geven van het falen om dit te doen.

Hij had een overeenkomst bereikt om tot 2026 bij de Catalaanse kant te blijven maar La Liga zei dat de club de lonen moet verlagen voordat hij en eventuele nieuwe spelers kunnen worden geregistreerd.

Ondanks dat FC Barcelona en Lionel Messi een akkoord hebben bereikt en de duidelijke intentie van beide partijen om vandaag een nieuw contract te tekenen, kan dit niet gebeuren vanwege financiële en structurele obstakels [Spaanse La Liga-reglementen], aldus de club.

FC Barcelona betuigt van harte zijn dank aan de speler voor zijn bijdrage aan de verheerlijking van de club en wenst hem het allerbeste voor de toekomst in zijn persoonlijke en professionele leven.

Messi is de recordscorer van Barcelona met 672 doelpunten en won 10 La Liga-titels, vier Champions Leagues en zeven Copa del Reys, en won ook zes keer de Ballon d’Or.

Messi in Camp Nou houden was deze zomer de topprioriteit van president Joan Laporta.

De toekomst van Barça van een speler die algemeen wordt beschouwd als een van ’s werelds grootste spelers aller tijden, wordt echter ernstig bemoeilijkt door de financiële problemen van de club.

De presidentsverkiezingen eerder dit jaar werden gehouden tegen de achtergrond van het faillissement van Barça.

De Argentijn wordt nu misschien wel de meest gevraagde speler in het wereldvoetbal.

Messi wordt al lang in verband gebracht met een overstap naar Paris St-Germain of Manchester City, waar hij herenigd zou worden met zijn voormalige Barcelona-trainer Pep Guardiola. America’s Major League Soccer, dat Messi eerder heeft overwogen te ervaren, is een andere optie.

De aankondiging dat Messi verder gaat, komt een jaar nadat hij een fax naar de bazen van Barcelona stuurde waarin hij zei dat hij een clausule in zijn contract wilde toepassen die hem in staat zou hebben gesteld om afgelopen zomer gratis te vertrekken.

Dagen later zei hij dat hij zou blijven en gaf toe dat het “onmogelijk” was voor welk team dan ook om zijn ontsnappingsclausule van 700 miljoen euro te betalen, waaraan volgens Barca moest worden voldaan.

Einde van een tijdperk op 13-jarige leeftijd trad Messi in 2000 toe tot Barca’s beroemde La Masia-academie van de Argentijnse kant Newell’s Old Boys en maakte zijn debuut op 16-jarige leeftijd in 2004.

Hij speelde 778 wedstrijden voor de club, scoorde 672 goals, waaronder 120 Champions League-goals (tweede achter Cristiano Ronaldo) en een record van 474 La Liga-goals.

Hij heeft zes keer de Europese Gouden Schoen gewonnen voor de topscorer van het continent.

De transfertijdlijn van Lionel Messi 25 augustus 2020 – Messi stuurt een fax naar de club met de mededeling dat hij gebruik wil maken van een clausule in zijn contract, waardoor hij met onmiddellijke ingang gratis kan vertrekken.

4 september 2020 – Messi zegt dat hij bij Barcelona blijft omdat het”onmogelijk” is voor een team om zijn ontslagclausule van 700 miljoen euro te betalen, waaraan volgens de club moet worden voldaan.

27 oktober 2020 – Barcelona-president Josep Maria Bartomeu, die ruzie had gekregen met Messi vanwege zijn mislukte transferverzoek, neemt ontslag.

28 december 2020 – Messi zegt dat hij hoopt ooit in de Verenigde Staten te spelen maar onzeker is over zijn toekomst als zijn contract afloopt.

31 januari 2021 – Barcelona zegt dat ze passende juridische stappen zullen ondernemen tegen de Spaanse krant El Mundo nadat het details van Messi’s contract, ter waarde van £ 492 miljoen over een periode van vier jaar, heeft gepubliceerd.

16 mei 2021 – Manager Ronald Koeman zegt te hopen dat Messi zijn laatste thuiswedstrijd voor de club niet heeft gespeeld nadat een 2-1 nederlaag tegen Celta Vigo een einde maakte aan hun titelhoop en betekende dat ze voor het eerst sinds 2007-08 buiten de top twee eindigden.

22 mei 2021 – Er wordt aangenomen dat Paris St-Germain de contractsituatie van Messi nauwelijks bekijkt.

28 mei 2021 – Barcelona-president Joan Laporta zegt dat een nieuw contract voor Lionel Messi nog niet klaar is, maar dat het goed gaat.

1 juli 2021 – Messi’s contract bij Barcelona loopt af en hij wordt een vrije makelaar.

15 juli 2021 – Messi stemt ermee in om tot 2026 bij Barca te blijven, waarbij zijn loon wordt verlaagd.

5 augustus 2021 – Barcelona maakt bekend dat Lionel Messi de club gaat verlaten wegens financiële en structurele belemmeringen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.