Litouwse toezichthouder beboet Baltic Bet

Home » Litouwse toezichthouder beboet Baltic Bet

De Litouwse Gambling Supervision Service heeft UAB Baltic Bet een boete van €12.450 (£10.670) opgelegd voor het overtreden van de spelregels in het land.

Litouwse kansspeltoezichthouder legt Baltic Bet boete op de exploitant bleek gokken te organiseren buiten de gok regelgeving.

De toezichthouder zei dat de exploitant kansen had geboden die onjuist leken te zijn, weddenschappen had geannuleerd die volgens de regelgeving hadden moeten worden geannuleerd en de weddenschappen van spelers niet voldoende had beperkt.

Het ging niet in op de weddenschappen die hadden moeten worden geannuleerd, of als ze verband hielden met de weergegeven onjuiste noteringen.

Baltic Bet is gewaarschuwd door de Gambling Supervisory Authority over de mogelijke schending van haar licentievoorwaarden.

De toezichthouder legde vorige maand een vergelijkbare boete op aan exploitant Unigames.

In dat geval was de boete voor het aanbieden van een product van BetBuilder, wat in Litouwen niet is toegestaan.

In een verklaring van de toezichthouder staat: Het bedrijf is gewaarschuwd voor de mogelijke overtreding van de vergunning om weddenschappen te organiseren en is verplicht de overtreding binnen de gestelde termijn op te heffen.

Beslissingen van de toezichthoudende autoriteit voor kansspelen zijn niet definitief en er kan beroep worden aangetekend in overeenstemming met de procedure die is vastgelegd in de wet inzake administratieve procedures van de Republiek Litouwen.

De kansspelwetten in Litouwen kunnen binnenkort een belangrijke verandering ondergaan, waarbij de wetgever van het land in eerste lezing groen licht geeft voor online gok licenties in het land.

Momenteel moeten online operators samenwerken met land-based licentiehouders.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.