Twitch zal live- inhoud produceren in de aanloop naar de games en tijdens het evenement. Volgens een release zal het partnerschap de nadruk leggen op unieke programmering op maat van de Twitch-community inclusief studio-shows met hoogtepunten, pre -olympische activeringen op wedstrijdniveau, interviews met Olympische atleten en gaming competities met een Olympisch thema.

Een deel van deze programmering omvat het creëren van verschillende interactieve functies. In de week voorafgaand aan de openingsceremonie houden Twitch- streamers en hun publiek bijvoorbeeld een virtuele fakkel tijdens hun verloving.

Het NBC Olympics-kanaal op Twitch zal tijdens de games verschillende content-series hosten, waaronder een show met hoogtepunten, streamer-competities en live Q & A’s met Olympische atleten. De twee bedrijven zullen ook samenwerken aan verkoopinspanningen rond de inhoud.

Twitch heeft zijn content programmering de afgelopen jaren gestaag uitgebreid tot buiten videogames. In 2020 lanceerde het bedrijf een speciale categorie voor traditionele sportinhoud met uitzendingen en hoogtepunten van verschillende competities.

Het platform heeft in het verleden ook samengewerkt met de NFL om populaire streamers zoals Tyler “Ninja” Blevins te voorzien van commentaar tijdens Thursday Night Football-wedstrijden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.