Lottery. com bestuur naar huis, zegt Chief Compliance Officer geconfronteerd met FBI-onderzoek

Home » Lottery. com bestuur naar huis, zegt Chief Compliance Officer geconfronteerd met FBI-onderzoek

Richard Kivel is teruggetreden als voorzitter van de raad van bestuur van Lottery.com en zei dat het onmogelijk was geworden om als onafhankelijk bestuurder op te treden, omdat zijn inspanningen om het lot van het bedrijf te keren agressief werden belemmerd.

Matt Wilson In een ontslagbrief aan het resterende bestuur van Lottery.com zei Kivel dat de noodfinanciering van Woodford Eurasia niet was gearriveerd en dat er geen teken van aanstaande was en dat de Chief Compliance Officer van het bedrijf onder FBI-onderzoek stond.

Kivel was sinds november 2021 lid van het bestuur van Lottery.com en bleef bij de loterijmakelaar en het informatieportaal te midden van aanhoudende problemen binnen het bedrijf die ertoe leidden dat andere bestuursleden in september ontslag namen.

In zijn ontslagbrief schrijft Kivel dat sinds dit vertrek tientallen gebeurtenissen, waarvan hij er enkele in de brief opsomde, het onmogelijk hebben gemaakt om zijn taken als onafhankelijk bestuurder voort te zetten.

Kivel benadrukte met name een overeenkomst met Woodford Eurasia Assets, die volgens hem begin september een geweldige kans leek voor de groep om zichzelf opnieuw uit te vinden en personeel te behouden.

Deze regeling leverde een investering van $ 2,5 miljoen (£ 2,2 miljoen/€ 2,5 miljoen) op voor Lottery.com, gevolgd door een lening van $ 8,5 miljoen tegen gelden die verschuldigd zijn door financiële dienstverlener J Streicher en een extra investering van maximaal $ 50,0 miljoen.

Kivel zei echter dat tot op heden geen enkele cent van deze beloofde investering is binnengekomen, terwijl Woodford geen bewijs van fondsen heeft kunnen aantonen.

Leden van de Woodford Eurasia Assets-organisatie, waaronder Nasib Piriyev, een partner bij PNN-Group die Woodford en andere entiteiten controleert, hebben valse en misleidende beloften gedaan aan het bedrijf en verklaringen aan derden die verstoringen hebben veroorzaakt binnen het bedrijf en verlies van kritisch personeel, zei Kivel.

Volgens Kivel heeft Lottery.com tot nu toe meer dan $ 400.000 aan juridische kosten uitgegeven om de $ 16,5 miljoen van J Streicher veilig te stellen, Lottery.com zegevierde in een kort geding in september, waarna J Streicher minachtend werd bevonden voor het niet nakomen van zijn verplichting zoals bevolen door de rechtbank.

Kivel zei echter dat hij ervan op de hoogte was gebracht dat Sohail Quraeshi, interim-CEO van Lottery.com, achter de schermen onderhandelde met J Streicher, zonder goedkeuring van de raad van bestuur of kennis van zijn juridisch adviseur. Kivel zei dat dit een negatief effect had op het vermogen van de groep om de verschuldigde bedragen te innen.

Nalevingsfunctionaris onder FBI-onderzoek Kivel merkte ook op dat Dennis Ruggeri, die door Quraeshi werd aangesteld als Chief Compliance Officer van Lottery.com, momenteel wordt onderzocht door de FBI.

Dit zei Kivel, getuigt van een duidelijk gebrek aan gezond verstand door Quraeshi, die hiervan op de hoogte was en de informatie niet aan het bestuur heeft bekendgemaakt voorafgaand aan de benoeming.

Hij ging verder met te zeggen dat hij vernam dat deze investeerders en verwante partijen zich aansluiten bij Ryan Dickinson, de voormalige financieel directeur van Lottery.com die in juli door het bestuur werd ontslagen.

Kivel zei ook dat hij ervan op de hoogte was gebracht dat Matthew McGahan, die vorige maand als onafhankelijk bestuurder toetrad tot de raad van bestuur, had samengewerkt met Piriyev en Andrey Ryienko, ook van PNN Group, evenals met Quraeshi en ex-Lottery.com chief revenue officer Matt Clemenson om een ​​nieuw bedrijf op te zetten met betrekking tot de activa van Sports.com.

Afzonderlijk zei Kivel dat de groep een NewCo in Dubai had opgezet met offshore-accounts, eigendom van intellectueel eigendom en een onafhankelijk bestuur, dit zijn belangrijke gebeurtenissen die nooit zijn besproken of goedgekeurd door de raad van bestuur en geen van deze partijen heeft de bevoegdheid om dergelijke materiële handelingen uit te voeren, zei Kivel.

Tot slot heeft McGahan, die door PNN-Group, Woodford en Piriyev werd gekozen om toe te treden tot het bestuur, nu de volledige controle over het bestuur, Kivel beweerde dat hij was ontslagen als voorzitter en hoorde dat McGahan van plan is twee personen te benoemen die volgens hem niet geschikt zijn en met elkaar in conflict zijn, waardoor het bestuur in het belang van de nieuwe investeerders wordt gestapeld.

De acties van de heer McGahan en de heer Quraeshi hebben dit bedrijf ernstig in gevaar gebracht en hebben geleid tot het verlies van belangrijke partners en topmedewerkers, zei Kivel.

De passiviteit en gebroken beloften van de investeringsgroepen onder leiding van Nasib Piriyev hebben het bedrijf verder beschadigd en zijn vermogen om te presteren en te herstellen belemmerd.

Samengevat, mijn inspanningen om als fiduciair op te treden en de ommekeer van Lottery.com te ondersteunen, zijn agressief belemmerd door degenen die zijn aangesloten bij de hierboven genoemde investeerders en investeringsgroepen.

Ik zie geen mogelijkheid om mijn verantwoordelijkheden uit te voeren en moet aftreden, lange ondergang voor Lottery.com het ontslag van Kivel markeert de laatste fase in wat een donkere periode is geworden voor Lottery.com.

Vorige week heeft de groep Yusufali & Associates LLC aangesteld als haar nieuwe onafhankelijke accountantskantoor na het ontslag van Armanino LLP. , het portaal zal nu samenwerken met Yusufali & Associates, dat driemaandelijkse financiële beoordelingen en jaarlijkse audits zal uitvoeren.

Veel van de problemen van de groep vloeiden voort uit het feit dat Lottery.com, na het ontslaan van de president en CFO na het ontdekken van gevallen van niet-naleving van de staats en federale wetten, ontdekte dat de kasposities van het bedrijf met $ 30 miljoen waren overschat.

De groep kreeg meer moeite omdat het zei dat het de lonen van de werknemers niet kon betalen en in een SEC-aanvraag toegaf dat het vanaf 29 juli 2022 $ 425.000 aan uitstaand loon verschuldigd was.

In een poging haar situatie te verbeteren, heeft het bedrijf onlangs geprobeerd financiering te krijgen van Woodford Eurasia, een dochteronderneming van investeringsmaatschappij United International Holdings Netherlands BV.

Deze investeerder eiste dat vier van de vijf overgebleven leden van het Lottery.com-bestuur ontslag zouden nemen als onderdeel van de voorwaarden van de lening.

Dit leidde ertoe dat twee bestuursleden uit protest opstapten nadat ze beweerden dat het bedrijf opzettelijk pogingen had gedwarsboomd om te kijken naar rode vlaggen met betrekking tot de nieuwe investeerder.

Het was te midden van deze onrust dat Armanino ontslag nam als auditor.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.