Lottery.com herwint ofwel blijft in de Nasdaq-compliantie.

Home » Lottery.com herwint ofwel blijft in de Nasdaq-compliantie.

Loterijtechnologie makelaar Lottery.com is meer dan een jaar nadat hij in strijd was met de regelgeving weer in overeenstemming met de Nasdaq Stock Market-regels.

In een update zegt Lottery.com dat de afdeling Listing Qualifications van Nasdaq heeft bevestigd dat de makelaar blijk heeft gegeven van naleving van de minimale biedprijsvereisten.

Nasdaq Listing Rule 5450(a)(1) stelt dat gewone aandelen de afgelopen 30 opeenvolgende werkdagen niet onder de $ 1,00 mogen dalen.

Nasdaq nam in augustus vorig jaar contact op met Lottery.com om te zeggen dat het deze regel had overtreden, de aanbieder werd ook beschuldigd van het overtreden van Listing Rule 5250(c), die bedrijven verplicht hun rekeningen binnen vastgestelde deadlines in te dienen.

Lottery.com diende vorig jaar zijn rapport over het tweede kwartaal te laat in, waarbij Nasdaq destijds waarschuwde dat het bedrijf van de notering zou kunnen worden geschrapt.

Lottery.com reageert op Nasdaq-waarschuwingen om Nasdaq tevreden te stellen heeft Lottery.com de afgelopen maanden actie ondernomen om weer in lijn te komen met de regels en voorschriften van de aandelenmarkt.

Dit omvatte een omgekeerde aandelensplitsing, die vorige maand met overweldigende meerderheid werd goedgekeurd door de aandeelhouders. Het bestuur van Lottery.com stemde vervolgens voor goedkeuring van een reverse split van 1 op 20, die van kracht werd aan het einde van de handel op 9 augustus.

In juni gaf het Nasdaq Hearings Panel Lottery.com tot 15 juni 2023 de tijd om een jaarverslag in te dienen op Form 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2022 en een kwartaalrapport op form 10-Q voor de periode tot 31 maart 2023.

Het panel gaf de aanbieder ook tot 24 augustus de tijd om weer aan de minimale biedvereisten te voldoen, zodat de handel kon worden voortgezet, dit vereist dat aandelen gedurende minimaal 10 opeenvolgende werkdagen minimaal $ 1,00 waard zijn.

Een kennisgevingsbrief die Lottery.com op 8 september ontving, bevestigde dat het dit doel had bereikt, de aandelen hadden een slotbiedprijs van $ 1,00 of hoger gedurende de tien werkdagen van 10 tot en met 31 augustus.

Als zodanig werd geoordeeld dat Lottery.com weer zou voldoen aan de regel voor de minimale biedprijs. Bovendien zei Nasdaq dat Lottery.com opnieuw voldeed aan de regels voor periodieke indiening.

De aandelenkoers van Lottery.com steeg tot $4,15 toen het nieuws dinsdag bekend werd, voordat hij sloot op $3,63, welkomstboost voor het in moeilijkheden verkerende Lottery.com het nieuws komt tegen de achtergrond van aanhoudende onzekerheid bij Lottery.com, dat in juli nog een CEO verloor.

Mark Gustavson trad af nadat hij de rol pas in februari op zich had genomen, voorzitter Matthew McGahan heeft momenteel tijdelijk de leiding. Gustavson was aangesteld om Sohail Quraeshi te vervangen.

Overigens vervulde Quraeshi de functie ook maar een paar maanden, nadat hij in oktober 2022 na een interim-periode werd benoemd tot vaste CEO. Lottery.com heeft onlangs ook Robert Stubblefield benoemd tot nieuwe financieel directeur.

Daarnaast werden Paul Jordan en Tamer Hassan benoemd tot onafhankelijke bestuursleden, de aanbieder probeert al lang zijn schip na een paar moeilijke jaren te stabiliseren, in mei onthulde het bedrijf echter dat het geconfronteerd wordt met materiële zwakte met betrekking tot zijn boekhoudkundige niet-naleving in het licht van de aanhoudende collectieve actie.

In zijn rapport over het tweede kwartaal van 2022 schetste het bedrijf kwesties met betrekking tot de effectiviteit van zijn controles en procedures bij het rapporteren van financiële resultaten.

Dit alles hield verband met een overschatting van de omzet in juli 2022. Uiteindelijk leidde dit tot het aftreden van Chief Revenue Officer Matthew Clemenson, waarna CEO Lawrence DiMatteo kort daarna aftrad.

In maart werd het bedrijf het onderwerp van een juridische uitdaging van de oprichters van loterijdatabedrijf TinBu.

John Brier en Bin Tu spanden een rechtszaak aan waarin ze beweerden dat Lottery.com hen de beloofde compensatie niet had gegeven nadat het bedrijf was overgenomen, de rechtszaak zegt dat Lottery.com er niet in is geslaagd de eerste van bepaalde betalingen te verrichten die waren beloofd in het kader van een deal met TinBu.

Er werd ook gezegd dat het bedrijf de beloofde tokens niet kon leveren. Voormalig voorzitter bekritiseert openlijk Lottery.com deze strijd is goed gedocumenteerd, toen McGahans voorganger Richard Kivel aftrad zei hij dat het onmogelijk was geworden om als onafhankelijk bestuurder op te treden.

Destijds zei Kivel dat zijn pogingen om het lot van het bedrijf te keren agressief belemmerd waren.

In een ontslagbrief zei Kivel dat de noodfinanciering van Woodford Eurasia niet was gearriveerd, en dat er geen teken van aanstaande was, hij zei ook dat de Chief Compliance Officer van het bedrijf onder FBI-onderzoek stond, Kivel was sinds november 2021 lid van het bestuur van Lottery.com.

Hij bleef bij het bedrijf te midden van aanhoudende problemen binnen het bedrijf die ertoe leidden dat andere bestuursleden in september 2022 aftreden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.