Malta maakt zich zorgen over de voorgestelde Ierse kansspelwetgeving !

Home » Malta maakt zich zorgen over de voorgestelde Ierse kansspelwetgeving !

De Maltese regering zegt dat de Ierse kansspelwet een toename van gokken zonder vergunning zou kunnen veroorzaken.

Ierland en Malta heeft het technische regelgevingsinformatiesysteem (TRIS) van de Europese Commissie gebruikt om zorgen te uiten over de voorgestelde kansspelwetgeving van Ierland.

De Maltese regering zegt dat de voorgestelde wet zou kunnen leiden tot een toename van het gokken bij exploitanten zonder vergunning, door bepaalde soorten spellen te verbieden.

Het betoogt dat de tekst van het wetsvoorstel de nieuwe Ierse kansspelregulator, de Gambling Regulatory Authority of Ireland, in staat zou stellen te beslissen welk soort spelexploitanten kunnen aanbieden en dat er een gebrek aan duidelijkheid bestaat over wat deze zullen zijn.

Zij stelt dat het beperken van bepaalde soorten spellen een bedreiging vormde voor de vrijheid om diensten te verlenen zoals beschermd door het EU-recht. Malta is ook van mening dat dergelijke beperkingen exploitanten uit andere lidstaten van de Europese Unie zouden kunnen beperken die hun spellen op de Ierse gokmarkt willen aanbieden.

Het land suggereerde ook dat plannen om de tijden waarop mensen kunnen gokken te beperken disproportioneel zouden zijn en zonder verder empirisch bewijs, onderzoek en rechtvaardiging.

De regering van Malta heeft ook haar zorgen geuit over de voorgestelde limieten voor hoeveel mensen kunnen wedden of winnen op bepaalde spellen en de voorgestelde beperkingen voor kansspelreclame, waarbij ze zich afvraagt waarom reclame voor de Nationale Loterij niet aan dezelfde regels onderworpen zou zijn.

De inzending van Malta stelt: Een verbod is geen evenredige en effectieve manier om online gokken te reguleren, de afwezigheid van een product op de gereglementeerde markt kan contraproductief zijn – in die zin dat spelers bij afwezigheid van een veilig, legaal en gereguleerd aanbod zouden kunnen kiezen voor het onveilige, illegale en niet-gereguleerde aanbod.

Malta blijft een belangrijk knooppunt voor de online goksector in Europa. Ierland zegt dat tijdens een consultatie eerder dit jaar geen oproepen zijn ontvangen om de voorgestelde wetgeving te wijzigen.

Malta is echter niet de enige partij die heeft opgeroepen tot veranderingen.

Vorige week rapporteerde Lottoland over een onderzoek dat het had laten uitvoeren om de publieke opinie over de door Ierland voorgestelde kansspelhervormingen te peilen, uit het onderzoek van Ireland Thinks onder 1.387 mensen bleek dat hoewel 75 procent voorstander was van de introductie van meer regulering in de Gambling Regulation Bill 2022, tweederde van mening was dat mensen de vrijheid zouden moeten hebben om verantwoord te spelen.

Ongeveer 19 procent van de gokkers zei dat ze zich zouden wenden tot alternatieve aanbiedingen als gokken in Ierland aan banden wordt gelegd, Lottoland suggereerde dat dit betekende dat voorstellen voor limieten op weddenschappen en winsten impopulair zouden zijn.

Het heeft er bij de regering op aangedrongen om opnieuw na te denken en met de sector te overleggen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.