Manchester United loopt een sponsordeal van £200 miljoen mis

Home » Manchester United loopt een sponsordeal van £200 miljoen mis
Manchester United heeft volgens The Observer een commercieel partnerschap van £ 200 miljoen misgelopen vanwege het stopzetten van de besprekingen met e-commercebedrijf The Hut Group (THG) te midden van protesten van fans om sponsorovereenkomsten te boycotten.

Supports en aanhangers van de Premier League-club, die oppositie hebben geuit tegen de Amerikaanse eigenaren van United, de familie Glazer, zijn schijnbaar in hun missie geslaagd nadat het in Manchester gevestigde bedrijf zich terugtrok uit de deal, waardoor het merk Myprotein, eigendom van THG, AON zou hebben vervangen.

De Britse krant meldde dat Manchester United op 7 mei werd geïnformeerd dat THG zijn bod van negen cijfers had ingetrokken als gevolg van protesten van fans.

Op 2 mei dwongen United-fans het uitstel van de Premier League-clash van de club tegen Liverpool af waarbij ze stelling namen tegen de recente ineenstorting van de controversiële European Super League (ESL) en een groep United-supporters heeft nu de online campagne ‘#NotAPennyMore’ gelanceerd om merken die de club sponsoren te dwarsbomen.

De groep schreef een brief aan de commerciële partners van de club waarin stond: Uw sponsorgeld zal worden gebruikt voor schuldendienst en dividenden, het ondersteunen van de Glazers ondersteunt de club niet.

Het onderhoudt een parasitaire relatie. Daartoe zullen Manchester United-fans uw producten boycotten, proberen uw merken aan te tasten en uw concurrenten steunen totdat u uw commerciële partnerschappen met de Glazer-familie beëindigt.

De overeenkomst van United met professionele dienstverlener AON loopt af op 30 juni, wat betekent dat de club in die tijd misschien moeite zal hebben om een ​​vervanger van vergelijkbare waarde te vinden.

Onlangs werd aangekondigd dat de Premier League een nieuw ‘eigenaars’ handvest zou introduceren om herhaling van de ESL te voorkomen.

De herziene regels zouden alle eigenaren verplichten zich aan te melden en hen te verplichten tot de kernprincipes van de Premier League met sancties voor degenen die het handvest overtreden.

Hoewel Joel Glazer de vice-voorzitter van de club een oprechte verontschuldiging uitte in de nasleep van de ineenstorting van ESL, hebben fans sindsdien het heft in eigen handen genomen met rivalen van het hoogste niveau Arsenal ook op de markt voor nieuwe eigenaren.

De UEFA heeft nu echter een deal gesloten met negen van de clubs die betrokken waren bij de controversiële voorstellen om de teams te re-integreren in het Europese voetbal, waaronder de BIG SIX van de Premier League.

De nieuwe Club Commitment Declaration bevat ook financiële sancties om ervoor te zorgen dat het Europese voetbal geen herhaling van de kopgroep meemaakt.

Ik zei twee weken geleden op het UEFA-congres dat er een sterke organisatie voor nodig is om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt vooral in deze dagen van proces door sociale media merkte UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin op.

Deze clubs hebben precies dat gedaan.

Door hun toezeggingen te aanvaarden en bereid te zijn om de verstoring die ze veroorzaakten te herstellen, wil de UEFA dit hoofdstuk achter zich laten en op een positieve manier verder gaan.

De aangekondigde maatregelen zijn significant, maar geen van de financiële sancties zal door de UEFA worden ingehouden ze zullen allemaal opnieuw worden geïnvesteerd in jeugd- en in lokale gemeenschappen in heel Europa inclusief het UK.

Deze clubs erkenden hun fouten snel en hebben actie ondernomen om hun berouw en toekomstige toewijding aan het Europese voetbal te tonen.

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de clubs die betrokken blijven bij de zogenaamde ‘Super League’ en de UEFA zal vervolgens met die clubs te maken krijgen.

Ondertussen hebben LaLiga duo Barcelona en Real Madrid samen met Juventus uit de Serie A, hun toewijding herhaald om de ontsnappende ESL van de grond te krijgen, waarbij ze terugslaan op de ondraaglijke druk die de Europese giganten hebben ondervonden om het project te verlaten.

Een gezamenlijke verklaring luidde: De oprichtende clubs hebben geleden en blijven lijden onder onaanvaardbare druk bedreigingen en overtredingen van derden om het project te verlaten en zien daarom af van hun recht en plicht om oplossingen te bieden aan het voetbalecosysteem via concrete voorstellen en constructieve dialoog.

Dit is onaanvaardbaar volgens rechtspraak en tribunalen hebben al in het voordeel van het Super League-voorstel geoordeeld en hebben de FIFA en de UEFA gelast om hetzij rechtstreeks, hetzij via hun aangesloten instanties af te zien van enige actie die dit initiatief op enigerlei wijze kan belemmeren. gerechtelijke procedures zijn in behandeling.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.