MGA neemt leveranciers op in nieuwe rapportageregels voor verdachte weddenschappen

Home » MGA neemt leveranciers op in nieuwe rapportageregels voor verdachte weddenschappen

De integriteitsafdeling voor sportweddenschappen van de Malta Gaming Authority (MGA) heeft wijzigingen aangebracht in de rapportagevereisten voor verdachte weddenschappen, waaronder het nu ook toepassen van rapportageregels voor leveranciers.

MGA werkt rapportage protocollen voor verdachte gokactiviteiten bij Bij één herziening van het beleid zijn de rapportagevereisten voor verdachte weddenschappen nu van toepassing op zowel leveranciers als exploitanten.

Dit betekent dat leveranciers nu dezelfde verplichting hebben als operators om verdachte gokactiviteiten aan de MGA te melden.

Bovendien zal de integriteitsafdeling voor sportweddenschappen alle vergunninghouders op de hoogte stellen van elke verdachte gokactiviteit met betrekking tot een evenement dat zij promoten, zonder de bron van de informatie te onthullen.

Gehoopt wordt dat de veranderingen zullen leiden tot een beter geïnformeerde Maltese goksector, met een betere monitoring van verdachte gokactiviteiten en een meer holistische beoordeling en evaluatie van de risico’s van sportweddenschappen waarmee de sector wordt geconfronteerd de MGA zei:

Een van de toezeggingen van de Malta Gaming Authority is om een ​​proactieve benadering te hanteren bij het beheer van de integriteit van sportweddenschappen, met als doel de bedreigingen van wedstrijdvervalsing en kwaadwillende sportweddenschappen aan te pakken.

In dit opzicht zoekt de afdeling Integriteit van sportweddenschappen van de Autoriteit voortdurend naar manieren om de monitoring- en rapportagemogelijkheden in de bredere Maltese sector voor sportweddenschappen te verbeteren.

De stap volgt op wijzigingen in de integriteitsregels van Malta die het melden van verdachte weddenschappen vanaf begin 2021 verplicht maakten voor operators.

De MGA opende hierover in mei 2020 een consultatie, na de lancering van haar Sports Integrity Unit (SIU) in 2019.

De MGA rapporteerde onlangs een omzetdaling van 5,3% voor 2020, wat volgens haar te wijten was aan de nieuwe pandemie van het coronavirus.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.