MGM vraagt om input nadat DraftKings een bod van 20 miljard dollar heeft gedaan op de Britse online gaminggigant Entain

Home » MGM vraagt om input nadat DraftKings een bod van 20 miljard dollar heeft gedaan op de Britse online gaminggigant Entain

MGM Resorts heeft inspraak geëist in elke mogelijke transactie naar aanleiding van berichten dat de Amerikaanse sportweddenschappen- en fantasiesportgigant DraftKings een bod van US$20 miljard heeft gedaan om het Britse online gamingbedrijf Entain PLC over te nemen.

Entain en MGM zijn 50/50 gezamenlijke partners in BetMGM, de tak voor sportweddenschappen die zich snel heeft gevestigd onder de duidelijke leiders in de snelgroeiende markt voor sportweddenschappen van het land.

Volgens een rapport van de ene op de andere dag door CNBC, en sindsdien bevestigd door Entain zelf, heeft DraftKings een bod gedaan van 20 miljard dollar in contanten en aandelen, wat de ondernemingswaarde van Entain van 13,2 miljard pond of 18 miljard dollar overschrijdt.

Het is ook veel hoger dan het bod van 11 miljard dollar dat MGM eerder dit jaar op Entain had gedaan, maar dat werd afgewezen.

Desalniettemin heeft MGM een verklaring afgegeven waarin wordt gevraagd om inspraak in een dergelijke deal, gezien de mogelijke impact op de BetMGM-activiteiten.

MGM is de exclusieve partner van Entain in de Amerikaanse online sportweddenschappen en iGaming-markt via onze zeer succesvolle 50/50 joint venture BetMGM LLC, zei het.

Als gevolg daarvan zou voor elke transactie waarbij Entain of zijn dochterondernemingen een concurrerend bedrijf in de VS zouden bezitten, de toestemming van MGM nodig zijn.

De prioriteit van MGM is ervoor te zorgen dat BetMGM de groeiende online kans in de VS blijft benutten en de visie van MGM om een ​​vooraanstaand wereldwijd gaming-entertainment bedrijf te worden, waarmaakt.

MGM is van mening dat het hebben van zeggenschap over de joint venture BetMGM een belangrijke stap is in de richting van het bereiken van haar strategische doelstellingen.

MGM zal, indien van toepassing, in overleg treden met Entain en DraftKings om een ​​oplossing te vinden voor de exclusiviteitsregelingen die aan de doelstellingen van alle partijen voldoet.

Zoals onlangs gemeld door Inside Asian Gaming, heeft MGM ook een wereldwijde visie voor BetMGM gemarkeerd als onderdeel van zijn langetermijnuitbreidingsplannen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.