Nancy Pelosi stelt een ‘diplomatieke boycot’ voor van de Winterspelen 2022 in Peking

Home » Nancy Pelosi stelt een ‘diplomatieke boycot’ voor van de Winterspelen 2022 in Peking

De druk neemt toe op het Internationaal Olympisch Comité (IOC) samen met sportfederaties, sponsors en atleten nu oproepen tot een boycot van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking beginnen op te bouwen.

Nu de Olympische Winterspelen minder dan een jaar verwijderd zijn heeft spreker van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een ‘diplomatieke boycot’ op de Spelen door wereldleiders voorgesteld om de aandacht te vestigen op de mensenrechtenschendingen die door de Communistische Partij zijn gepleegd.

Ze voegde er ook aan toe dat de VS door deel te nemen aan het sportevenement medeplichtig zouden worden aan de vermeende schendingen van de mensenrechten in China.

Laten we de Chinese regering niet eren door staatshoofden naar China te laten gaan zei Pelosi tijdens een hoorzitting van de mensenrechtencommissie van het Amerikaanse Congres, aldus Reuters.

Voor staatshoofden die naar China gaan in het licht van een genocide die aan de gang is … roept echt de vraag op: welke morele autoriteit heb je om opnieuw te spreken over mensenrechten waar ook ter wereld?

Het sentiment werd herhaald door Lhadon Tethong van het Tibet Action Institute, die in een exclusief interview aan The Associated Press vertelde dat de tijd om met het IOC te praten voorbij is en dat het evenement geen Games as usual of business as usual kan zijn.

De situatie waarin we ons nu bevinden, is aantoonbaar slechter dan toen merkte Tethong op erop wijzend dat het IOC zei dat de Olympische Spelen van 2008 de mensenrechten in China zouden verbeteren.

Als de Spelen doorgaan krijgt Peking het internationale keurmerk voor wat ze doen tijdens een video-evenement in februari ter gelegenheid van het aftellen van een jaar naar de Winterspelen die begint op 4 februari 2022 zes maanden na de afsluiting van de Tokyo Zomerspelen 2020 bevestigde IOC-voorzitter Thomas Bach opnieuw: Een geweldig moment om de wereld samen te brengen in een geest van vrede solidariteit en vriendschap.

Bovendien reageerde de Chinese woordvoerder van de ambassade Liu Pengyu, tegen Reuters: Ik vraag me af waarom sommige Amerikaanse politici denken dat ze eigenlijk de zogenaamde morele autoriteit ’hebben?

Wat mensenrechtenkwesties betreft zijn ze noch historisch noch momenteel in de positie om moedwillige ongegronde kritiek op China te uiten.

Het IOC heeft ook te maken met massale publieke oppositie tegen de aanstaande Olympische Spelen van Tokio in 2020 nadat uit een nieuw onderzoek van het dagblad Asahi Shimbun bleek dat meer dan 80% van de Japanners niet wil dat de Spelen doorgaan.

Bij het uitsplitsen van de peiling bleek dat 43% van de respondenten wil dat de Spelen worden geannuleerd terwijl nog eens 40% verder uitstel wil.

De Japanse autofabrikant en sponsors van de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio 2020 Toyota heeft al toegegeven dat het‘in strijd is over de Spelen, Chief Executive van Rakuten, een Japans e-commercebedrijf heeft het sportevenement nu afgekeurd als een zelfmoordmissie.

Het is gevaarlijk om een ​​groot internationaal evenement van over de hele wereld te organiseren vertelde Hiroshi Mikitani aan CNN.

“Het risico is te groot en … ik ben tegen het houden van de Olympische Spelen in Tokio dit jaar.”

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.