De National Basketball Association (NBA) genereerde een recordbedrag van $ 1,46 miljard aan bedrijfsinkomsten, een stijging van 6% op jaarbasis, volgens cijfers van IEG, adviesbureau voor sportpartnerschappen.

De competitie, die ondanks het turbulente, door pandemie getroffen jaar meer sponsors kreeg dan ze verloor, tekende 13 nieuwe deals tijdens het seizoen van 72 wedstrijden 2020/21.

IEG benadrukte ook de categorieën technologie, loterij, gaming, telecommunicatie en bankwezen die jaarlijks meer dan $ 100 miljoen betalen voor sponsoring, waarbij de vlaggenschip commerciële Microsoft-deal naar schatting $ 25 miljoen per jaar waard is.

De inkomsten uit sponsoring van NBA naderen bijna het niveau van de vooraanstaande National Football League (NFL) die vorig seizoen een totale sponsorinkomsten van $ 1,62 miljard had, aldus Peter Laatz, IEG Global Managing Director.

De sterrenkracht, het aantal games, de verscheidenheid aan sponsor activa en de wereldwijde populariteit van de NBA dragen allemaal bij aan de aanhoudende groei van de competitie.

IEG voegde eraan toe dat Major League Soccer (MLS) het enige sportbezit was dat sinds 2018 een hogere groei in sponsorinkomsten realiseerde, van de competities die IEG controleert.

Over het algemeen staat de NBA op een goede tweede plaats in het Noord-Amerikaanse professionele sportklassement van IEG, net onder de $ 1,62 miljard van de NFL, maar vóór de $ 1,1 miljard van Major League Baseball (MLB) en de inkomsten van de National Hockey League (NHL) van $ 676 miljoen.

Van de 30 teams van de NBA hebben 27 nu patch-deals met merken, waarbij de jersey patch-pacten de NBA-sponsoring met bijna 70% hebben verhoogd sinds 2016/17 – het laatste seizoen voorafgaand aan hun introductie.

Teams zoals de Brooklyn Nets en Los Angeles Clippers hebben nieuwe jersey patch-overeenkomsten toegevoegd tijdens de 2020/21-campagne, waarbij telecommunicatiebedrijf Motorola het enige bedrijf is dat meerdere contracten heeft met de Nets, Milwaukee Bucks en Indiana Pacers.

Sommige teams krijgen meer dan $ 15 miljoen per jaar voor jerseypatches en dat komt dicht in de buurt van de $ 30 miljoen die een sponsoring van naamrechten jaarlijks kan opleveren, voegde Laatz toe.

Bovendien voegde IEG eraan toe dat verzekeringen, detailhandel en alcohol de meest actieve categorieën waren voor NBA-sponsoring, waarbij de bovengenoemde slots elk ongeveer 70 deals bevatten.

State Farm en Verizon waren de meest betrokken merken, waarbij de twee bedrijven meer dan 20 deals in de hele competitie en haar teams handhaafden, terwijl de laatste gedurende het seizoen 12 nieuwe contracten toevoegde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.