NBA ontwikkelt ‘initiatiefervaringen’ voor fans met Google

Home » NBA ontwikkelt ‘initiatiefervaringen’ voor fans met Google

De National Basketball Association (NBA) heeft een marketing- en technologiepartnerschap aangekondigd met Google, aangezien Google Pixel de officiële fan-telefoon wordt van de NBA, G League en 2K League.

In de meerjarige samenwerking wordt Google Pixel de eerste presenterende partner van de NBA Playoffs met integratie in de playoff-wedstrijden van de competitie op ESPN en TNT, en voegt hij zich bij YouTube TV de presenterende partner van de NBA Finals.

Door onze relatie met Google uit te breiden, kunnen fans hun betrokkenheid bij de game en hun favoriete teams vergroten tijdens ons historische 75-jarig jubileumseizoen en daarna, aldus Kerry Tatlock, Senior Vice President, Global Marketing Partnerships and Media, NBA.

We kijken ernaar uit om voort te bouwen op het reeds succesvolle WNBA-partnerschap van Google en de integratie van Google Pixel als de officiële fantelefoon van de NBA, evenals Google Search-trends om de ervaring voor NBA, NBA, G League en NBA 2K League-fans te verbeteren.

De organisatie belooft het hele seizoen gebruik te maken van Google Trends om realtime zoekgegevens over de drie competities te delen.

De partners zullen ook proberen innovatieve ervaringen’ te ontwikkelen voor fans in Google-apps en Pixel, waarbij ze toegang krijgen tot de nieuwste 3D en AR-technologie van Google, Lorraine Twohill, Chief Marketing Officer bij Google, merkte op:

We zijn verheugd om samen te werken met de NBA om het beste van Google naar fans te brengen en hen te helpen dichter bij het spel te komen.

Eerder dit jaar werd Google uitgeroepen tot WNBA Changemaker en presenting partner van de WNBA Playoffs.

Het platform, met WNBA, toonde het hele seizoen zoektrends en inzichten, waaronder live-uitzendingen van games en via digitale en sociale kanalen.

Als NBA’s Official Search Trends en Fan Insights Partner is het ons doel om iedereen te helpen meer betrokken, goed geïnformeerde en geïnformeerde sportfans te worden.

En we zijn er trots op dat met Pixel als de officiële fan-telefoon van de competitie, fans ook opwindende meeslepende ervaringen en meer zullen krijgen, voegde Twohill eraan toe.

Het lanceringsevenement vindt plaats op 19 oktober om 10.00 uur (PT), terwijl het 75-jarig jubileumseizoen van de NBA later die avond begint als Milwaukee Bucks gastheer is van de Brooklyn Nets en de Golden State Warriors LA Lakers bezoeken.

Eerder deze maand verzekerde de NBA zich van verdere berichtgeving in Nederland via een omroeppartnerschap met ESPN, waarbij laatstgenoemde de houder van mediarechten Ziggo vervangt.

Als gevolg van de overeenkomst zal ESPN nu elk seizoen meer dan 200 live NBA-wedstrijden dekken, te beginnen met de eerder genoemde campagne-jubileum van 2021/22 van vandaag.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.