NBA-speler Jontay Porter krijgt levenslange ban over overtredingen van weddenschappe

Home » NBA-speler Jontay Porter krijgt levenslange ban over overtredingen van weddenschappe

Toronto Raptors centrum speler Jontay Porter heeft een levenslang verbod gekregen op de NBA nadat hij de weddenschappen had overtreden.

De NBA merkte op dat hoewel het onderzoek nog steeds open is, het levenslange verbod aan Porter heeft overhandigd als een middel om de inzet van de competitie voor de integriteit van het spel te versterken, waarbij commissaris Adam Silver de zwaarste straf afdwingt.

Er is niets belangrijker dan het beschermen van de integriteit van de NBA-competitie voor onze fans, onze teams en iedereen die betrokken is bij onze sport en daarom worden de flagrante schendingen van onze spelregels van Jontay Porter geconfronteerd met de zwaarste straf.

Het onderzoek naar de onregelmatige gokpatronen van Porter werd bekend bij competitiefunctionarissen nadat men geloofde dat de Raptors-speler bewust informatie gaf aan een sport-speler over zijn gezondheid tijdens een wedstrijd tegen de Sacramento Kings op 20 maart.

Deze wedstrijd zag Porter het veld verlaten na slechts drie minuten als gevolg van ziekte, met de NBA waaruit bleek dat een parlay van hetzelfde spel van $ 80.000 werd geplaatst op de ‘unders’ voor de statistieken van Porter.

Er waren ook andere gevallen van Porter die de wedstrijd vroeg verliet vanwege een blessure / ziekte dit seizoen, sportsbooks in de VS vonden onregelmatigheden bij het inzetten op de onder lijnen van de statistieken van Porter in twee Raptors-spellen.

ESPN meldde dat een bron uit de sportboekenindustrie de toename van gokactiviteiten op Porter-spelers rekwisieten opmerkte tijdens de twee Raptors-spellen in kwestie, omdat weddenschappen door dezelfde weddenschap account werden geplaatst om grotere dan normale weddenschappen te plaatsen, waardoor dit er verdacht uitzag.

In totaal bleek uit het onderzoek van de NBA dat Porter op minimaal 13 weddenschappen plaatste in NBA-wedstrijden op het wedaccount van een medewerker, waarvan Porter geen van die speelde, drie parlays en één spel waar de Raptors verloren, met een gecombineerde $ 54.000 die werd geplaatst.

Porter, die in december door de Raptors werd getekend voor een tweerichtingscontract, heeft dit seizoen 26 wedstrijden voor het team gespeeld, terwijl hij ook speelde voor het G-LeagueRaptors-team Raptors, Raptors 905.

De aanzienlijke straf die aan Porter wordt opgelegd, is het eerste grote schendingsverbod voor een speler sinds de intrekking van PASPA in 2018, iets waarvoor commissaris Silver al lang pleitbezorger was.

Silver heeft toezichthouders opgeroepen om de regelgeving te versterken als het gaat om verdachte weddenschappen en zei: Deze kwestie roept ook belangrijke kwesties op over de toereikendheid van het regelgevingskader dat momenteel van kracht is, inclusief de soorten weddenschappen die worden aangeboden op onze games en spelers.

Door nauw samen te werken met alle relevante belanghebbenden in de industrie, zullen we ijverig blijven werken om onze competitie en spel te beschermen.

De NBA werd bijgestaan door partner US Integrity die de verdachte weddenschaps-activiteiten van Porter opspoorde naar de competitie, evenals de relevante sportboeken en spelregulators.

De Raptors hebben een verklaring uitgegeven na het levenslange verbod van Porter waarin staat dat ze “de beslissing van de competitie om Jontay Porter uit de NBA te verbannen volledig steunen en dankbaar zijn voor de snelle oplossing voor dit onderzoek.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.