Bij de uitzending van de Engelse Premier League door NBC is het aantal kijkers op jaarbasis met 10,3% gedaald, zoals beschreven in de laatste uitsplitsing van de groep van de berichtgeving over de Engelse top competie.

De omroep registreerde gemiddeld 414.000 kijkers per wedstrijdvenster, het laagste aantal sinds het de rechten op de Premier League competie van Engeland verwierf vóór het seizoen 2013/14.

Het zesjarige contract, ter waarde van meer dan $ 1 miljard, loopt af na het einde van het seizoen 2021/2022.

Hoewel dit cijfer misschien negatief lijkt, werd ook bevestigd dat dit cijfer geen rekening houdt met de uitzendingen op het onlangs gelanceerde digitale platform Peacock of enige berichtgeving op Spaanstalige zenders.

NBC, eigendom van Comcast, is van plan het grootste deel van zijn Premier League-dekking over te dragen aan Peacock en zijn lineaire USA Network, na de sluiting van het NBCSN-betaaltelevisieplatform.

De daling van het aantal kijkers kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan een groter wedstrijdvenster vanwege de noodzaak voor de Premier League om bijna elke wedstrijd uit te zenden in tijdvakken die geschikt zijn voor het Britse publiek, wat betekent dat er meer vroege starttijden in de VS zijn.

In totaal waren er 340 wedstrijden tijdens NBC’s presentatie van het Premier League-seizoen 2020/21 naast 914 uur aan live wedstrijd- en studioverslaggeving via Peacock en NBCUniversal. Beide cijfers vertegenwoordigen de breedste dekking van een Premier League-seizoen in de VS.

Hoewel het aantal kijkers per wedstrijdperiode mogelijk is afgenomen, registreerde de totale kijkerslevering (TAD) voor games op het commerciële netwerk van NBC 879.000 kijkers, een stijging van 2% op jaarbasis.

Acht NBC- en NBCSN-wedstrijden hadden gemiddeld een TAD van een miljoen kijkers de meeste wedstrijden met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers sinds het seizoen 2015/16.

Bovendien verzekerde het netwerk zich van het op één na hoogste publiek voor een Premier League wedstrijd op betaaltelevisie met een TAD van 1,06 miljoen voor de botsing tussen Liverpool en Manchester City op 7 februari 2021.

Het hoogste publiek ooit voor een Premier League-wedstrijd staat op 1,16 miljoen kijkers voor de Manchester derby van 12 april 2015.

Ondertussen leverden de vijf wedstrijden die werden uitgezonden tijdens de laatste wedstrijdweek van het seizoen een TAD van 1,4 miljoen kijkers op, de cijfers van Peacock niet meegerekend, terwijl de Premier League YouTube inhoud van NBC Sports een record van één seizoen bereikte van meer dan een miljard bekeken minuten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.