Nederland lanceert campagne tegen fraude in verband met online kansspelen !

Home » Nederland lanceert campagne tegen fraude in verband met online kansspelen !

In het parlement zijn zorgen geuit over matchfixing via sociale media.

De minister voor rechtsbescherming, Franc Weerwind, heeft een meerjarige campagne aangekondigd tegen fraude in verband met online kansspel, hij zei dat de inspanningen voor digitale weerstand een reactie waren op de zorgen in het parlement over matchfixing via sociale media.

Hij deed de aankondiging in een reactie op SP, CDA en Christian Union-parlementsleden die vragen stelden over nieuwsberichten waarin werd beweerd dat beïnvloeders van sociale media slachtoffers via Telegram oplichtten door te helpen bij het promoten van nepsportresultaten.

Weerwind zei dat er geen bewijs was van matchfixing, maar zei dat hij zich zorgen maakte dat fraudeurs zich op jonge mensen richtten.

Hij zei dat de nieuwe campagne berichten zal promoten die erop gericht zijn jongeren op te leiden om oplichting en aanbiedingen te herkennen die te mooi zijn om waar te zijn.

Weerwind merkte op dat het al illegaal is voor kansspelexploitanten om rolmodellen te gebruiken die jongeren aanspreken en fraude en het aanzetten tot het plegen van criminele daden is schadelijk en ook strafbaar en in dit geval valt het onder het mom van snel geld verdienen door sportweddenschappen.

De zogenaamde gemanipuleerde resultaten worden gekocht bij de oplichters op Telegram en betaald via cryptocurrency, mensen worden opgelicht.

Bewustzijn over en erkenning van online oplichting door burgers kan dat helpen voorkomen.

Er zijn oproepen voor Nederland om de kansspelwetgeving aan te scherpen een partij heeft zelfs opgeroepen om de Remote Gambling Act die in 2021 gereguleerd online kansspelen introduceerde, teniet te doen.

Weerwind: Ik heb al aanpassingen doorgevoerd binnen de gegeven wettelijke kaders en zal dat blijven doen.

Ik heb het gebruik van rolmodellen per 30 juni 2022 en ongerichte reclame voor online kansspel vanaf 1 juli 2023 verboden, verslavingspreventie staat centraal in mijn beleidsinspanningen.

De Nederlandse regulator KSA zal testen hoe de zelfuitsluitingsdienst van de Cruks-zelfuitsluitingsdienst onder verschillende doelgroepen kan vergroten. Volgend jaar wordt er een nieuw onderwijsprogramma voor scholen geïntroduceerd.

De KSA heeft vorige week aangekondigd dat René Jansen niet nog een termijn zal dienen als voorzitter van de toezichthouder, Jansen bereikt de pensioengerechtigde leeftijd aan het einde van het jaar en zal niet blijven herkozen nadat zijn huidige termijn van zes jaar op 1 oktober 2024 afloopt. Een voorgestelde ontslagdatum is vastgesteld op 1 juli 2024.

Eerder deze maand meldde de KSA dat de groei van de Nederlandse gereguleerde online gokmarkt lijkt af te vlakken. Het aantal actieve licenties om op de markt te opereren is gegroeid van een eerste 10 bij de opening tot 27, na de lancering van LeoVegas.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.