Nederlands rolmodel advertentieverbod treedt in werking

Home » Nederlands rolmodel advertentieverbod treedt in werking

De Nederlandse kansspelautoriteit, de Kansspelautoriteit (KSA), handhaaft nu een verbod op rolmodellen in gokadvertenties, zoals aangekondigd op 16 juni.

KSA herinnert operators aan het verstrijken van de afkoelingsperiode De KSA zei de naleving van het verbod nauwlettend in de gaten te houden met handhaving die bij overtreding onmiddellijk moet worden uitgevoerd.

Een rolmodel wordt gedefinieerd als een persoon die enige vorm van bekendheid heeft verworven, zoals een model, influencer of voetballer, sinds de lancering van de gereguleerde igaming-markt in Nederland in oktober vorig jaar is er landelijk gesproken over igaming-advertenties.

In januari zei de KSA dat er hard zou worden opgetreden tegen advertenties, terwijl de KSA in februari waarschuwingen naar operators stuurde, nadat de toezichthouder bewijs had gevonden van drie operators die bedoeld waren om te adverteren via platforms die voornamelijk door kinderen en jongeren worden gebruikt.

In maart noemde de Nederlandse minister voor rechtsbescherming Franc Weerwind het rolmodelverbod als onderdeel van een belofte om strengere reclamewetten in te voeren.

De nieuwe regels die van kracht worden, komen slechts enkele dagen nadat KSA-voorzitter René Jansen zich afvroeg of zelfregulering in de kansspelsector wel mogelijk is.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.