De Nederlandse kansspelautoriteit, de Kansspelautoriteit (KSA) heeft een boete van € 500.000 opgelegd aan de in Malta gevestigde exploitant N1 Interactive Ltd voor het illegaal aanbieden van kansspelen aan Nederlandse spelers via haar Betchan-website. ( Ofwel : Soft Swiss Gaming )

De Kansspelautoriteit zei dat uit een onderzoek is gebleken dat de Betchan-site de Nederlandse wetgeving schond omdat deze toegankelijk was vanuit Nederland en dat het niet werd genoemd als een land waar online kansspelen illegaal zijn.

KSA zei ook dat er verschillende aanwijzingen waren dat het aanbod gericht was op Nederlandse spelers, zoals het woord Amsterdam’ dat als bonuscode wordt gebruikt.

Bij het bepalen van de aan N1 Interactive opgelegde boete heeft KSA de boete verhoogd tot boven het gebruikelijke niveau omdat er geen zichtbare leeftijdsverificatie heeft plaatsgevonden en inactiviteitskosten in rekening zijn gebracht aan spelers.

Volgens de toezichthouder is de website van Betchan door haar optreden niet meer toegankelijk vanuit Nederland.

Begin april is de Nederlandse Wet Kansspelen op afstand in werking getreden, waardoor exploitanten met een vergunning vanaf oktober online kansspelen kunnen aanbieden.

De KSA zei in maart dat het ongeveer 40 licentieaanvragen verwacht tijdens het licentieproces.

Alle voorwaarden zijn erop gericht dat er straks een veilig legaal aanbod komt, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd zijn tegen kansspelverslaving.

Daarbij hoort een strikte aanpak van illegale aanvoer, nu en na 1 oktober, zegt René Jansen, voorzitter van KSA.

Ondertussen heeft de Nederlandse toezichthouder ook actie ondernomen om twee illegale loterijen te sluiten die via Instagram werden uitgevoerd met de hulp van de eigenaar van het socialemediakanaal, Facebook.

De KSA meldde haar bezorgdheid over illegale loterijen aan het Gambling Regulatory Channel van Facebook en VIP Lottery en Win-actie werden vervolgens verwijderd.

De toezichthouder voegde eraan toe dat organisatoren van illegale loterijen een hoge boete riskeren. In een verklaring zegt de toezichthouder: De KSA treedt op tegen dit soort loterijen omdat er geen toezicht mogelijk is.

De providers hebben immers geen licentie en de KSA zorgt ervoor dat deelnemers aan kansspelen dat veilig kunnen doen.

Bron : https://kansspelautoriteit.nl/over-ons/publicaties/nieuws/2021/

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.