Nederlandse toezichthouder keurt 10 online gaming-licenties goed

Home » Nederlandse toezichthouder keurt 10 online gaming-licenties goed

De kansspeltoezichthouder de Kansspelautoriteit (KSA) heeft op tijd 10 online kansspellicenties verleend voor de Nederlandse marktintroductie op 1 oktober.

KSA verleent 10 online gaming-licenties De ontvangers van de licenties worden later deze week door de KSA bekend gemaakt.

Na aanvankelijk te verwachten tot 40 licentieaanvragen te ontvangen, zei de KSA dat ze er in april 28 had ontvangen, waarbij alle aanvragers hun licentievergoeding van € 48.000 hadden betaald.

KSA-voorzitter René Jansen heeft aangegeven te verwachten dat er in de nabije toekomst meer licentiehouders zullen worden toegevoegd, aangezien er nog meer aanvragen van verschillende bedrijven worden verwacht.

Hij suggereerde ook dat de markt er pas in juli 2022 compleet uit zal zien.

Jansen vult aan: Er worden hoge eisen gesteld aan een vergunning, ook op het gebied van verslavingspreventie en consumentenbescherming en de KSA test streng.

Voorafgaand aan de marktintroductie heeft de Nederlandse overheid opgeroepen tot strengere sancties tegen exploitanten zonder vergunning.

Naast het stopzetten van illegale bingo en loterijactiviteiten in het land door de KSA, werd ook een omzetboete van 4% aangekondigd voor exploitanten die illegaal gokken aanbieden.

Meest recent heeft de toezichthouder exploitant Tipico een boete van €531.250 opgelegd voor het illegaal aanbieden van kansspelen aan Nederlandse klanten.

Tipico voerde aan dat het niet specifiek gericht was op Nederlandse klanten, maar de KSA zei dat dit niet relevant was.

Als gevolg van de Wet Kansspelen op afstand (KOA) is de kansspelheffing voor de Nederlandse markt gestegen van 1,75% naar 1,95% van de bruto kansspelopbrengsten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.