De Nordic Entertainment (NENT) Group heeft de exclusieve mediarechten verworven voor de Premier League, live op zijn streamingdienst Viaplay in Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen.

De baanbrekende deal, die loopt van 2022 tot 2028, breidt de langdurige samenwerking van NENT Group met de Premier League uit naar negen Europese landen.

Elk seizoen zal Viaplay 380 live topwedstrijden vertonen in Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen, met verslaggeving van lokale commentatoren, experts en studioprogrammering.

Anders Jensen, NENT Group President en CEO, merkte op: Dit is een belangrijke stap in het uitbreidingstraject van Viaplay!

Onze op streaming gebaseerde aanpak op lange termijn, gecombineerd met een multi-marktperspectief, stelt ons in staat een zeer sterke kanshebber te zijn bij het verwerven, ontwikkelen en innoveren van ’s werelds meest prestigieuze sportrechten.

De Premier League is zonder twijfel het kroonjuweel onder de sportaccommodaties en we kijken ernaar uit om onze succesvolle langdurige samenwerking met deze baanbrekende overeenkomst uit te breiden naar negen landen.

De omroep bezit al de exclusieve Premier League-rechten in Zweden, Denemarken en Finland tot 2028 en van 2022 tot 2028 in Noorwegen De Premier League is verheugd om haar samenwerking met NENT Group uit te breiden met vijf extra gebieden voor zes seizoenen tot en met seizoen 2027/28, aldus Paul Molnar, Premier League Chief Media Officer.

NENT Group heeft een uitzonderlijke staat van dienst in het bedienen van Premier League-fans met uitstekende dekking en – met alle 380 live beschikbare wedstrijden – zullen er meer mogelijkheden zijn voor fans om hun team te volgen dan ooit tevoren.

We zijn erg blij dat NENT Group de Premier League heeft gekozen als het middelpunt van hun internationale expansiestrategie, waarmee ze het blijvende vermogen van de Premier League demonstreren om tot de verbeelding van fans te spreken en bedrijfsgroei te stimuleren.

Viaplay wordt op 3 augustus gelanceerd in Polen met een uitgebreid live sportaanbod, waaronder de Bundesliga, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League, met de toevoeging van de Formule 1 vanaf 2023.

De dienst zal in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland aankomen met een even breed aanbod inclusief Bundesliga voetbal, Formule 1 en PDC darts.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.