De Nieuw-Zeelandse raceminister Grant Robinson is bekritiseerd vanwege zijn benoeming van een van de leden van de Racing Integrity Board, die naar verluidt banden heeft met een trainer die bekend staat om dopinggerelateerde overtredingen.

Brent Williams, een van de vijf leden van de Racing Integrity Board, staat vermeld als mede-eigenaar van Off N Gone, die wordt getraind door de Canterbury-ruiter Robert Dunn van Woodend Beach, die tijdens zijn carrière een boete heeft gekregen voor dopinggerelateerde overtredingen .

Dierenrechtenorganisatie Save Animals From Exploitation is boos over de benoeming van William.

Een autoriteit die het racen controleert, moet volledig onafhankelijk zijn – iedereen die profiteert van het racen met paarden of honden zou niet objectief of eerlijk zijn, zei SAFE-topman Debra Ashton.

Geen enkele sector mag worden bestuurd of gecontroleerd door degenen die baat hebben bij het gebruik van dieren voor gokwinsten.

Het hebben van een financieel belang in een paard dat voor racen wordt gebruikt, zou het oordeel van een bestuurslid in gevaar brengen.

Dit is een sector die al onder veel toezicht van het publiek en de overheid staat, een sector die al te maken heeft gehad met beoordelingen en vragen over de transparantie van hun rapportage, dierenwelzijnsnormen en spoorveiligheid.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.