De National Football League (NFL) heeft het Washington Football Team (WFT) een boete van $ 10 miljoen opgelegd naar aanleiding van een onderzoek naar de bedrijfscultuur van de franchise.

De sanctie komt ongeveer een jaar nadat sportadvocaat Beth Wilkinson in juli 2020 werd aangesteld om een ​​onafhankelijke beoordeling van de WFT uit te voeren, voordat de NFL de controle over de sonde op zich nam en concludeerde dat het team een ​​’zeer onprofessionele’ werkomgeving herbergde.

In de nasleep van het onderzoek heeft de WFT ingestemd met het implementeren van 10 aanbevelingen, waaronder het ontwikkelen van formele protocollen voor het melden van toekomstige intimidatie, indien nodig, en een disciplinaire actieplan.

De competitie zal de komende twee jaar controleren of het team deze aanbevelingen naleeft, op basis van Wilkinson’s recensie concludeerde [NFL-commissaris, Roger Goodell] dat de werkomgeving bij het Washington Football Team gedurende vele jaren, zowel in het algemeen als in het bijzonder voor vrouwen, zeer onprofessioneel was, legt de competitie uit.

Pesterijen en intimidatie vonden vaak plaats en velen beschreven de cultuur als een cultuur van angst, en tal van vrouwelijke werknemers meldden seksuele intimidatie en een algemeen gebrek aan respect op de werkplek te hebben ervaren.

Eigendom en senior management besteedden weinig of geen aandacht aan deze zaken. In sommige gevallen was het senior executive zelf betrokken bij ongepast gedrag.

Bovendien zullen alle senior executives van WTF, inclusief de familie Snyder, deelnemen aan trainingen over gedrag op de werkplek, waarbij onderwerpen als pesten, diversiteit en inclusie, LGBTQ+-kwesties, micro-agressie en onbewuste vooroordelen aan de orde komen.

Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd over hoe mijn club werkte en wat voor soort werkplek we hadden, zegt WFT-eigenaar Dan Snyder in een verklaring.

Het is nu duidelijk dat de cultuur niet was wat het zou moeten zijn, maar ik realiseerde me niet de omvang van de problemen, of mijn rol om die cultuur te laten ontwikkelen en voort te zetten.

Ik weet dat ik als eigenaar eindverantwoordelijk ben voor de werkplek, dat heb ik gezegd en ik zeg het nog een keer.

Ik heb enorm veel spijt van de mensen die moeilijke, zelfs traumatische ervaringen hebben gehad toen ze hier werkten. Het spijt me echt.

Ik kan de klok niet terugdraaien, maar ik beloof dat niemand die hier werkt ooit nog zo’n ervaring zal hebben, tenminste niet zolang Tanya en ik de eigenaren van dit team zijn.

Volgens de NFL zal het bedrag worden gebruikt om ‘organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor karaktereducatie, anti-pesten, gezonde relaties en gerelateerde onderwerpen.

Snyder kondigde ook aan dat hij vrijwillig afstand zal doen van de dagelijkse taken voor ten minste de komende maanden en zich in plaats daarvan zal concentreren op een nieuw stadionplan en andere zaken.

Zijn vrouw Tanya Snyder – die onlangs werd aangesteld als Co-Chief Executive van de franchise – zal het team leiden dat een reband ondergaat en WFT vertegenwoordigen bij competitiefuncties.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.