De National Hockey League (NHL) zal zijn 32 teams goedkeuring geven om jersey-sponsor-overeenkomsten aan te gaan, na overeenstemming met de raad van bestuur.

Het is momenteel onduidelijk of er beperkingen zullen zijn in de sectoren die teams kunnen onderhandelen over sponsorovereenkomsten, inclusief exploitanten van sportweddenschappen, aangezien de Amerikaanse gokscene snel groeit.

Noord-Amerikaanse elite-ijshockey is echter al begonnen met het opnemen van aanbieders van sportweddenschappen in hun sponsorportfolio’s, waarbij het in Malta gevestigde bedrijf Betway een link legt met de New York Islanders en LA Kings en een officiële gokpartner van de competitie zelf wordt.

Wat is bevestigd, is dat de logo’s drie bij drie en een halve inch zullen meten, groter dan de National Basketball Association (NBA), die twee en een halve inch bij twee en een halve inch zijn.

Bovendien hebben NHL-teams de ultieme keuze waar de logo’s van sponsors op teamtruien worden geplaatst, met opties beschikbaar voor de verkoop van rechter- en linkerschouder en rechter- en linkerborstlogo’s.

De meeste NHL-teams hebben sinds 2010 gebruik gemaakt van sponsors voor hun trainingstruien en de competitie introduceerde helmreclame in januari 2021 tijdens het seizoen 2020/21 om de financiële moeilijkheden van de COVID-19-pandemie te compenseren.

De competitie hoopte vóór het seizoen 2021/22 een omzet van $ 15 miljoen voor zijn franchiseteams op te halen, waarbij de New Jersey Devils, Washington Capitals en Nashville Predators de eerste drie teams waren die dergelijke deals overeenkwamen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.