Nieuwe commerciële onderneming van de bovenste plank om het voetbal in Schotland een revolutie teweeg te brengen

Home » Nieuwe commerciële onderneming van de bovenste plank om het voetbal in Schotland een revolutie teweeg te brengen

Een nieuw Schots voetballichaam is gevormd door de drie belangrijkste belanghebbenden in de sport van het land. De Scottish Football Association (SFA), de Scottish Professional Football League (SPFL) en de Scottish Women’s Premier League (SWPL) werken samen om Scottish Football Marketing (SFM) op te richten, een nieuwe commerciële zender om voetbal in Schotland te promoten.

De hub, gevestigd in Hampden, zal onder toezicht staan van een commercieel bestuur dat is samengesteld door de drie nationale voetbalorganisaties om een overtuigend en verenigd merk voor Schots voetbal te creëren, een gezamenlijke verklaring benadrukte mijn ambitie om ‘een revolutie teweeg te brengen in de promotie en marketing van het nationale spel in Schotland.

Het merkte verder op: De oprichting van Scottish Football Marketing was een van de belangrijkste pijlers van de strategische evaluatie van de SPFL, die eerder dit seizoen werd goedgekeurd.

Die recensie werd aangestuurd door wijlen Ron Gordon van Hibernian en omvatte Aberdeen, Celtic, Hearts en Rangers, het is goedgekeurd door het bestuursorgaan in een poging om de storytelling en klantervaring van het Schotse voetbal te benutten, evenals om datapunten en commerciële prestaties te harmoniseren.

Neil Doncaster, Chief Executive van SPFL, bracht ook hulde aan Ron Gordon – wijlen Executive Chairman van Scottish Hibernian FC. Doncaster merkte op: Tijdens de pandemie werkte het hele Schotse voetbal samen en de dagelijkse vergaderingen van de Joint Response Group waren van vitaal belang om ervoor te zorgen dat clubs intact uit de enorme uitdagingen van COVID kwamen.

Dat model, dat de aanzienlijke middelen, vaardigheden en energie van de hele sport samenbrengt, liet zien hoeveel meer we kunnen bereiken als we allemaal samenwerken.

Ron Gordon was een drijvende kracht achter het Scottish Football Marketing-project en we hopen dat de oprichting ervan een erfenis zal zijn van zijn veel te korte tijd in het Schotse voetbal.

De onderneming zal naar verwachting de totale inkomsten uit voetbalevenementen verhogen en meer mogelijkheden voor sponsoring, licenties en gegevensverzameling introduceren er werden ook opmerkingen gemaakt door vertegenwoordigers van de overige twee deelnemende voetbalorganisaties die vervolgens het belang van deze mijlpaal voor de sport in Schotland benadrukten.

Ian Maxwell, SFA Chief Executive, merkte op: Schots voetbal biedt een meeslepend en onvoorspelbaar verhaal op het veld.

We geloven dat het tijd is om slimmer te werken buiten het veld, in een steeds competitiever wordende markt, om de magie van ons nationale spel te versterken.

Fiona McIntyre, algemeen directeur van SWPL, voegde toe: De SWPL heeft in zeer korte tijd een lange weg afgelegd en deze vroege vooruitgang werd ondersteund door een cultuur van samenwerking tussen SWPL-clubs, de SPFL en de Schotse FA.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.