Nieuwe Duitse toezichthouder implementeert betalings en IP-blokkering vanaf 1 juli

Home » Nieuwe Duitse toezichthouder implementeert betalings en IP-blokkering vanaf 1 juli

De nieuwe Duitse regelgever die Glücksspielbehörde zei dat het vanaf vrijdag IP-adressen en betalingen voor niet-gelicentieerde websites en mogelijk ook gelieerde ondernemingen die voor deze sites adverteren zal gaan blokkeren, met verdere details een week nadat het beleid van kracht is geworden.

Het is de bedoeling dat de instantie op 1 januari 2023 de regulering van kansspelen in Duitsland volledig overneemt.

Vanaf vandaag 1 juli begint het echter actie te ondernemen tegen exploitanten zonder vergunning en degenen die reclame maken voor hun sites.

De toezichthouder heeft nu de eerste aanwijzingen gegeven hoe zij dit beleid gaat handhaven, het zei dat het zowel betalings als IP-adresblokkering zal gebruiken om activiteiten zonder vergunning af te sluiten.

Naast de reguliere controles, is de belangrijkste focus als het gaat om het terugdringen van illegaal gokken, de implementatie van de handhavingsinstrumenten IP-blokkering en betalingsblokkering, zei het.

De Glücksspielbehörde voegde toe dat het op 8 juli informatie zal verstrekken over de concrete procedure voor de bestrijding van illegaal gokken en het gebruik van handhavingsinstrumenten zoals IP-blokkering en betalingsblokkering.

De instantie noemde ook werkzaamheden tegen sites die reclame maken voor kansspelen zonder vergunning, en suggereerde dat het ook actie zal ondernemen tegen gelieerde ondernemingen.

De aankondiging komt samen met de Glücksspielbehörde die de benoeming aankondigt van Nadja Wierzejewski als afdelingshoofd verantwoordelijk voor de bestrijding van illegaal gokken en reclame ervoor.

Wierzejewski is momenteel hoofd kansspeltoezicht voor de deelstaat Rijnland-Palts, een functie die ze sinds 2008 vervult. In haar nieuwe rol wordt Nadja Wierzejewski ook verantwoordelijk voor het landelijke kansspeltoezichtsysteem (LUGAS).

Dit systeem houdt rekening met de deelname van spelers van alle Duitse exploitanten met een licentie, om regels zoals de cross-operator depositcap van het land af te dwingen, terwijl een aantal exploitanten licenties voor sportweddenschappen hebben gekregen voor de Duitse markt, hebben tot nu toe slechts drie een licentie voor online slots.

Mernov ontving vorige maand de eerste licentie, met Tipwin en Mybet vorige week op de lijst, strenge regels onder het Duitse Vierde Staatsverdrag inzake kansspelen vormden een grote hindernis voor toetreding.

Het verdrag bevatte een aantal voorwaarden, waaronder een inzetlimiet van € 1 voor slots, daarnaast moeten exploitanten 5,3% van hun omzet aan belasting betalen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.