Nintendo brengt Super Smash Bros., Splatoon 2 en Mario Kart 8 naar High School Esports met nieuw partnerschap

Home » Nintendo brengt Super Smash Bros., Splatoon 2 en Mario Kart 8 naar High School Esports met nieuw partnerschap

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat het gaat investeren in varsity-esports, waarbij Super Smash Bros Ultimate en Splatoon 2 in de herfst van 2021 zullen deelnemen aan populaire games zoals Rocket League en Madden in middelbare schoolcompetities.

Mario Kart 8 Deluxe wordt vanaf het voorjaar van 2022 toegevoegd, het initiatief maakt deel uit van een nieuwe deal met PlayVS, een bedrijf dat samenwerkt met middelbare scholen in het hele land om varsity esports-teams te creëren.

PlayVS werkt samen met de National Federation of State High School Associations [NFHS] om wedstrijden te hosten en te streamen, schema’s te maken en statistieken op te stellen.

Met andere woorden, het is misschien binnenkort mogelijk om te schrijven in een varsity Super Smash Bros.- of Splatoon 2-team, wat een wereld waarin we leven, Bill Trinen, een senior productmarketingdirecteur bij Nintendo, typeert dit initiatief als een “eerste volgende stap” in het vergroten van de competitieve fanbase van Nintendo.

Hij schuwt de term esports en geeft er de voorkeur aan het te karakteriseren als een initiatief voor gemeenschapsvorming.

Voorafgaand aan de COVID-19-pandemie, zegt Trinen, was Nintendo of America begonnen met een grote uitbreiding van zijn programma voor hardwareleningen.

Het PlayVS-partnerschap is een uitvloeisel van de wens van Nintendo om meer fysieke toernooien te organiseren wanneer persoonlijke evenementen veilig kunnen worden hervat.

Heb je Mario Kart 8 Deluxe gespeeld?

We beschouwen het hebben van gezonde communities natuurlijk als het allerbelangrijkste en we willen ervoor zorgen dat we gezonde communities hebben voor Super Smash Bros Ultimate.

We willen zeker weten dat we gezonde communities hebben voor Super Smash Bros Melee en ook voor Splatoon 2.

We gaan door met een benadering die naar de games en de gemeenschappen kijkt en proberen te ontdekken wat juist is en wat past bij Nintendo’s eigen filosofieën, zegt Trinen.

Tegelijkertijd werken we aan plannen en ideeën over hoe we de ondersteuning van wat we in het verleden hebben gedaan kunnen vergroten.

Nintendo heeft historisch gezien een gecompliceerde geschiedenis met competitief spel, toen Smash Bros Melee aan de EVO 2013-line-up werd toegevoegd, probeerde Nintendo te voorkomen dat het evenement werd gestreamd, maar trok het zich terug na een wijdverbreid verzet.

In 2020 diende Nintendo een einde aan een groot Smash Bros Melee-toernooi met behulp van een onofficiële mod om de game online speelbaar te maken.

Op de vraag of Nintendo iets heeft van dat evenement terwijl het doorgaat met nieuwe plannen om competitief spel te ondersteunen, herhaalde Trinen het standpunt van Nintendo tegen het toestaan ​​van aanpassingen aan zijn games.

Ik denk dat we ons helaas in een situatie bevonden waarin een toernooi dat de game gebruikte en illegaal versies van de game kopieerde op een manier die niet paste bij de algemene filosofie van Nintendo over hoe we onze IP beschermen betekende dat we dat niet deden.

Ik heb echt een keus in [het toernooi stopzetten, zei Trinen : Ik denk voor ons, terwijl we blijven kijken hoe we de gemeenschap kunnen ondersteunen, we ons blijven concentreren op onze eigen online toernooien.

We zullen ons blijven concentreren op het ondersteunen van fysieke toernooien maar we moeten er ook voor zorgen dat mensen het intellectuele eigendom respecteren, merkrichtlijnen respecteren en dat soort dingen.

PlayVS heeft van zijn kant agressief samengewerkt met middelbare scholen in de VS om nieuwe esports-programma’s te lanceren.

Het werd opgericht in het kielzog van de NFHS die esports op de middelbare school goedkeurde en is sindsdien snel gegroeid, de Top 25 Switch Games (update herfst 2020)

We hebben al ongeveer 45 procent van de middelbare schoolmarkt in handen en de zaken groeien dus heel snel, zegt Aakash Ranavat, senior vice president operations bij PlayVS.

Het spreekt niet alleen over de interesse van studenten, maar ook over het product dat we hebben gebouwd en die iconische titels naar het platform brengen.

Deze titels van Nintendo behoren tot de meest besproken titels en daarom zijn we blij dat we samenwerken met Nintendo om deze naar coaches en spelers te brengen.

Met de eerste PlayVS-deal kunnen spelers deelnemen aan officieel gesanctioneerde Smash Bros.Ultimate-, Splatoon 2- en Martio Kart Deluxe-wedstrijden op de middelbare school.

PlayVS en Nintendo zijn van plan om Nintendo Switch-systemen aan honderden scholen te leveren, waarbij ongeveer 3000 in aanmerking komende scholen Smash Bros.of Splatoon 2 ontvangen en een Nintendo Switch Online-lidmaatschap van 12 maanden.

Nintendo zegt dat de kwalificatiedetails op een later tijdstip zullen worden onthuld, om mee te doen zullen scholen worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun nationale atletiekverenigingen.

Coaches van middelbare scholen kunnen ook op een wachtlijst komen voor het volgende seizoen van competities, Trinen zegt dat Nintendo de vraag in de eerste paar seizoenen zal volgen als het goed gaat, zegt Nintendo dat het zal overwegen om extra games toe te voegen.

Voor ons gaan we kijken naar het aantal scholen dat zich aanmeldt voor deze spellen.

We gaan kijken naar het aantal spelers per school, en we zullen zien wat de vraag is.

Ik denk van daaruit , zullen we blijven kijken of er mogelijkheden zijn om dat verder te laten groeien?

Brengt het meer scholen binnen bij wat PlayVS doet?

Brengt het meer spelers naar elk van deze verschillende games?

Ik denk dat dit de belangrijkste gebieden zijn waarnaar kijken, op de een of andere manier kunnen spelers op de middelbare school binnenkort Splatoon, Mario Kart en Smash Bros Ultimate spelen met heldere ogen en een vol hart.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.