Noord-Ierland, krijgt een nieuwe kansspelwetgeving

Home » Noord-Ierland, krijgt een nieuwe kansspelwetgeving

Minister Deirdre Hargey heeft gezegd dat Noord-Ierland binnen enkele weken de kansspelwetgeving zal gaan herzien.

In de UK en in Noord-Ierland zal eindelijk beginnen met de eerste grote veranderingen in zijn gok wetten in meer dan drie decennia.

Deirdre Hargey, minister van de Noord-Ierse uitvoerende macht zei dat de eerste van twee wetgevingsupdates in de komende weken zullen worden geïntroduceerd.

De eerste fase van de geplande actualisering van de wetgeving in twee fasen omvat de invoering van een verplichte praktijkcode en een wettelijke heffing voor exploitanten.

De nieuwe wetgeving van Noord-Ierland zal ook de definitie van valsspelen uitbreiden met pogingen tot valsspelen en het een overtreding maken om kinderen toe te staan ​​speelautomaten te gebruiken.

Er wordt ook aangenomen dat de openingstijden van bookmakers versoepeld zullen zijn, zodat ze op zondag en op Goede Vrijdag kunnen openen, uit een consultatie in 2019 bleek dat 66 procent van het publiek een dergelijke stap steunde.

De wijzigingen zouden de eerste zijn sinds de implementatie van het Betting, Gaming, Lotteries and Amusements Order in 1985 in Noord-Ierland.

Een tweede, meer uitgebreide update van de wetgeving zal op een later tijdstip volgen, de verwachting is dat online gaming in die latere fase aan de orde zal komen.

Hargey zei: De gok wetgeving is grotendeels ongewijzigd gebleven sinds ze vijfendertig jaar geleden van kracht werd.

Als gevolg hiervan heeft de gok regulering hier geen gelijke tred gehouden met de industriële en technologische veranderingen naar mijn mening heeft verandering allang moeten plaatsvinden.

Ze voegde eraan toe, het is duidelijk uit onze raadpleging dat mensen tevreden zijn als sommige van de bestaande wettelijke beperkingen op gokken worden versoepeld.

Maar ze zijn ook van mening dat de overheid, de gokindustrie en anderen veel meer moeten doen om gok problematiek te voorkomen te beheersen en te bestrijden.

De pragmatische aanpak die ik hanteer betekent dat we op korte termijn de broodnodige verandering doorvoeren terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat complexe gebieden van regulering en online gokken de tijd en aandacht krijgen die ze nodig hebben.

In het VK is ook voorgesteld om een ​​wettelijke heffing op gok exploitanten in te voeren de maatregel werd voorgesteld door de verantwoordelijke gok organisaties GambleAware en YGAM in hun reacties op de lopende herziening van de Gambling Act 2005 van het Department of Digital Culture, Media and Sport (DCMS).

De verouderde gokwetgeving van Noord-Ierland:

De Noord-Ierse All-Party Group on Reducing Harm Related to Gambling voorgezeten door Ulster Unionist MLA Robbie Butler, heeft de gok regulering in Noord-Ierland omschreven als “achterhaald.

Butler zei dat MLA’s van verschillende politieke partijen zouden onderzoeken hoe de wet zou kunnen worden hervormd en suggereerde dat de wetgeving strenger zou kunnen zijn dan in Engeland en Wales.

Hij vertelde de plaatselijke krant Belfast Live: Hoewel we erkennen dat gokken voor veel mensen leuk kan zijn en een manier om te socialiseren, kan het een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van individuen en gezinnen.

Een van onze eerste taken zal zijn om een ​​onderzoek in te stellen naar hoe we de verouderde kansspelwetgeving van Noord-Ierland moeten hervormen.

Door mobiele communicatie heeft bijna iedereen direct toegang tot online gokken, dit aspect van de branche is echter grotendeels ongereguleerd, aangezien de relevante wetgeving – de Betting, Gaming, Lotteries and Amusements (Northern Ireland) Order 1985 – dateert van vóór het internet.

Afgelopen september begon de Noord-Ierse Assemblee een onderzoek naar het verminderen van gok gerelateerde schade bij het hervormen van de gok wetgeving.

Bij de lancering van het onderzoek onthulde de All-Party Group (APG) van de Stormont vergadering over het verminderen van schade met betrekking tot gokken onderzoek waaruit bleek dat 60 procent van de mensen voorstander was van het verbieden van alle vormen van gok reclame.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.