De Noorse regering heeft strengere sancties beloofd aan exploitanten zonder vergunning en filialen die hen promoten – toen ze een nieuwe kansspelwet presenteerde.

Noorwegen belooft strengere sancties aan exploitanten zonder vergunning met nieuwe kansspelwet de nieuwe wetgeving verenigt de eerdere Lottery Act, Gambling Act en Totalizator Act van het land, terwijl het marktmonopolie van Norsk Tipping en Norsk Rikstoto behouden blijft door het model van exclusieve rechten te versterken.

Dit zal gedeeltelijk worden bereikt door het opleggen van boetes toe te staan ​​aan andere exploitanten die proberen gokken in Noorwegen aan te bieden.

De nieuwe kansspelwet werd voor het eerst voorgesteld in juni 2020, voordat de regering de Europese Commissie in augustus van datzelfde jaar op de hoogte bracht van het voorstel.

Minister van cultuur en gendergelijkheid, Abid Raja, zei dat de wet specifiek zal optreden tegen operators die geen gokken mogen aanbieden in Noorwegen,

Ik ben blij dat ik eindelijk de nieuwe kansspelwet kan presenteren, een mijlpaal in het werk van de overheid om gokproblemen te voorkomen en verantwoord gokken te waarborgen, we hebben genoeg van buitenlandse gokbedrijven die de Noorse wet niet respecteren en die niet werken met de juiste verantwoordingsmaatregelen.

Daarom biedt de nieuwe wet de Noorse Lotteries Authority nieuwe instrumenten voor het opsporen van, reageren op en bestraffen van overtredingen van de wet.

Onder de nieuwe wet – die werd bekritiseerd door delen van de Noorse kansspelindustrie toen voor het eerst werd voorgesteld om het monopoliesysteem voort te zetten – is het verboden om kansspelen zonder Noorse vergunning te verkopen.

De regering zei dat dit niet alleen zou gelden voor operators, maar ook voor degenen die klanten doorgeven, zoals gelieerde ondernemingen.

Overtreding van het verbod kan leiden tot straf, zei de regering, bovendien zal het op de markt brengen van kansspelen voor kinderen een strafbaar feit zijn en is er een algemeen verbod op gokken met creditcards om verantwoorde gokgewoonten te bevorderen.

Alle exploitanten zijn ook verplicht om verantwoordingsmaatregelen in te voeren, en elke marketing aan zelfuitgesloten gokkers zal een strafbaar feit zijn.

Marketing moet ook “niet verder gaan dan nodig is om spelers aan te trekken voor het legale kansspelaanbod Raja voegde toe: Er gebeuren dingen op het gokveld in Noorwegen, de overheid werkt al jaren bewust met het kansspelbeleid en dit werpt vruchten af.

Buitenlandse gokbedrijven en hun betalingsbemiddelaars trekken zich terug van de Noorse markt, hun omzet loopt terug en advertenties zijn niet meer zo makkelijk te bereiken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.