Nygaard-Andersen stapt op als CEO van Entain

Home » Nygaard-Andersen stapt op als CEO van Entain

Jette Nygaard-Andersen heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen als chief executive van kansspel exploitant Entain.

Nygaard-Andersen is sinds januari 2021 aan het roer van Entain als CEO en heeft eerder als niet-uitvoerend bestuurder gediend en ze kwam bij het bedrijf van Modern Times Group en verving Shay Segev nadat hij was vertrekken om zich aan te sluiten bij het sportstreamingplatform Dazn.

Stella David, die momenteel niet-uitvoerend bestuurder is, wordt interim-CEO terwijl Entain een permanente vervanger zoekt en David zal de rol onmiddellijk beginnen.

Stella David: Een intens commercieel leider

Entain-voorzitter Barry Gibson bracht hulde aan de vertrekkende Nygaard-Andersen en haar tijd aan het hoofd.

Onder leiding van Jette heeft Entain een fundamentele strategische verschuiving naar gereguleerde of regulerende markten uitgevoerd, zijn bestuur herzien, zijn activiteiten getransformeerd en het klantenaanbod aanzienlijk verbeterd, zei Gibson.

In Stella David hebben we enorm veel geluk dat we een intens commerciële leider hebben met een lange staat van dienst in meerdere industrieën, ik ben ervan overtuigd dat ze ons snel zal helpen om ons op weg te helpen om onze strategische doelen te bereiken, terwijl we een rigoureuze zoektocht naar een permanente CEO uitvoeren.

David heeft een bestuurspositie in een aantal retail en entertainmentbedrijven, waaronder Vue Cinemas, Bacardi, Domino’s Pizza en Norwegian Cruise Line Holdings.

Vertrek komt nadat Entain de Turkse zaak sluit

Het besluit van Nygaard-Andersen om te vertrekken komt slechts enkele dagen nadat Entain een langlopende zaak met de Crown Prosecution Service (CPS) heeft opgelost, dit betreft de historische activiteiten in Turkije.

Entain bereikte vorige week een definitief uitgestelde vervolgingsovereenkomst (DPA) met de CPS over de zaak.

Voorwaarden van de AP, aangekondigd op 24 november, moet State Entain een financiële boete en degorgement van de winst betalen tot een totaal van 585,5 miljoen pond.

Het bedrijf zal ook een liefdadigheidsdonatie van 20 miljoen pond doen en 10 miljoen pond bijdragen aan de HMRC en CPS-kosten, deze worden in termijnen betaald en duren voor een periode van vier jaar en de ingangsdatum volgt op de goedkeuring van de definitieve rechtbank.

Nygaard-Andersen speelde een belangrijke rol bij het bereiken van de nederzetting tijdens haar tijd met het bedrijf, zei Gibson.

Hij prees het uitzonderlijke leiderschap van zijn voormalige collega in wat een moeilijke tijd was voor de groep.

Ze heeft uitzonderlijk leiderschap geboden tijdens wat een enorm uitdagende periode is geweest, zei Gibson.

Het is niet overdreven om te zeggen dat het HMRC-onderzoek een aantal bedreigingen voor onze groep vormde.

Zoals de rechtbank vorige week erkende bij het goedkeuren van een DPA, als de zaak niet was opgelost door middel van een AP, hadden de gevolgen voor het bedrijf en al zijn belanghebbenden onevenredig kunnen zijn.

De herziening van het bedrijfsmodel, de strategie en de cultuur van de groep in de afgelopen jaren was van vitaal belang om een succesvolle afronding van een AP-proces te bewerkstelligen.

We zijn Jette allemaal veel te wachten als ze het bedrijf in zo’n moeilijke tijd heeft gestuurd en ze heeft ook het uitvoerend team geleid in het bedenken van een nieuwe commerciële strategie waarvan ik ervan overtuigd ben dat deze zal leiden tot een sterkere organische groei en een meer winstgevende Entain.

En het spijt me (ons) dat Jette het bedrijf verlaat!

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.