NYPD pakt $ 23 miljoen af van de door maffia-gerunde illegale sportweddenschap operatie.

Home » NYPD pakt $ 23 miljoen af van de door maffia-gerunde illegale sportweddenschap operatie.

De New York Police Department (NYPD) arresteerde 17 personen voor hun rol in een door de menigte gerunde $ 23 miljoen illegale kansspelring afgelopen woensdag (7 juni).

Volgens de 84-tellende aanklacht, de individuen worden beschuldigd van het runnen van een aantal Staten Island lening en illegale gok operaties.

Aanklagers beweren dat de ring werd gecontroleerd door leden van de Gambino-misdaadfamilie, een van de zogenaamde vijf gezinnen in New York.

De ring behandelde meer dan $ 22,7 miljoen aan illegale weddenschappen, zeiden de officieren van justitie, waarbij een offshore niet-gelicentieerde gamingsite genaamd Ubet1288.com betrokken was.

Onder de gearresteerden waren de vermeende Gambino voet-soldaten John J. Geschreven door LaForte, Anthony J. Cinque, Jr., en John Matera, evenals verschillende vermeende medewerkers.

Letitia James (foto) van de procureur-generaal van New York zei: Illegale gok en leningen zijn enkele van de oudste rackets in het draaiboek van de menigte.

Terwijl de georganiseerde misdaad nog steeds actief is in New York, zetten we vandaag verschillende Gambino-familieleden buiten bedrijf.

Deze criminele ondernemingen namen tientallen miljoenen dollars van New Yorkers en sloten velen vast in gevaarlijke hoeveelheden schulden.

Vermeende gangsters beschikten over $ 22,7 miljoen online.

Een vermeende Gambino-medewerker, Edward LaForte, wordt beschuldigd van het hebben van een leidinggevende rol binnen de onderneming, van september 2022 tot maart 2023 hebben meer dan 70 gokkers ongeveer $ 2.753.964 ingezet via de offshore goksite van de ring.

Amy McLaughlin werd beschuldigd van het helpen bij het onderhouden en organiseren van de ring, die het bijhouden van gegevens omvatte, evenals het verzamelen en distribueren van de opbrengsten.

John LaForte trad ondertussen op in een toezichthoudende rol over de operatie, zeiden officieren van justitie.

De aanklacht beweert dat gokkers die illegaal via de operatie wedden, vaak in de schulden zouden raken.

Leden van de operatie zouden hebben gereageerd door woedde leningen aan te bieden aan de gokkers, door illegaal hoge rente op de schulden te innen.

Brian O’Dwyer, voorzitter van de New York State Gaming Commission, zei: Zoals we al meer dan een eeuw en hier nog eens hebben gezien, is het illegaal boeken vaak verweven met de georganiseerde misdaad.

Daarom hebben we gaming gereguleerd met sterke waarborgen, bescherming van spelers en inkomsten om onze gemeenschappen beter te maken.

Met de vele mogelijkheden voor legaal gokken die beschikbaar zijn in onze staat, is er geen legitieme reden om te wedden met offshore-operaties en blindelings de zakken van vermeende gangsters te vullen.

De verdachten worden beschuldigd van meerdere misdaden, waaronder Enterprise Corruption, Criminal Usury in de eerste graad en tweede graad en het bevorderen van gokken in de eerste graad.

Als ze worden veroordeeld voor Enterprise Corruptie, kunnen ze maximaal 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.