De Oostenrijkse financiële politie voerde eerder deze week een gecoördineerde reeks invallen uit bij 17 vermoedelijke illegale gok-locaties, waarvan er 16 in gebruik bleken te zijn en vervolgens werden gesloten.

De locaties werden beschreven als bars en restaurants, die verbonden zijn met wat de autoriteiten een bijna perfect waarschuwingssysteem noemden.

Dit zei het Oostenrijkse ministerie van Financiën, was de reden voor het gelijktijdig uitvoeren van de invallen, om te voorkomen dat de ene locatie anderen zou waarschuwen.

De meeste locaties bevinden zich op geheime locaties zoals gesloten steegjes, met persoonlijke toegangscontrole, aldus het ministerie.

Toegang tot de locaties werd vrijwillig verleend aan de politie, wat betekent dat ze niet verplicht waren om de toegang te forceren.

Agenten troffen in elk van de locaties maar liefst 17 speelautomaten aan, waarvan bij vijf de apparaten aan de vloer waren vastgeschroefd, die daarom met hulp van de brandweer moesten worden verwijderd.

Het ministerie van Financiën zei dat de operatie werd voorafgegaan door intensieve vooronderzoeken en evaluaties, en dat de verantwoordelijken voor de locaties achter de schermen momenteel worden gezocht terwijl een volledig onderzoek aan de gang is.

Het record van de actienacht is indrukwekkend, zei minister van Financiën Gernot Blümel.

In totaal werden 91 apparaten in beslag genomen en afgevoerd door de financiële politie. Ik feliciteer mijn collega’s van de financiële politie met deze slag tegen de gokmaffia en met hun professionele werk.

In de Weense districten Donaustadt en Rudolfsheim-Fünfhaus werden in februari nog twee andere illegale gok gelegenheden door de financiële politie gesloten.

In januari had het ministerie van Financiën gemeld dat er in 2020 een toename van het aantal illegale gok apparatuur door de politie in beslag was genomen, ondanks het feit dat de dagelijkse werkzaamheden van de wetshandhaving werden verstoord door de nieuwe pandemie van het coronavirus (Covid-19).

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.