De Oostenrijkse tennisbond heeft een tweejarige overeenkomst getekend met Sportradar Integrity Services voor de monitoring van de Energie Burgenland ÖTV State Championships.

Als onderdeel van de samenwerking zal Sportradar Integrity Services weddenschappen monitoren en rapporteren via het Universal Fraud Detection System (UFDS) voor zowel de dames- als herenenkel- en dubbeltrekkingen, evenals de gemengde dubbelspelwedstrijden van het toernooi.

De UFDS, die al in gebruik is door de Oostenrijkse voetbalbond, is een geavanceerd en bewezen systeem voor het monitoren van weddenschappen dat onafhankelijk is beoordeeld en geverifieerd door experts op het gebied van sportweddenschappen en integriteit.

Een wereldwijd team van gekwalificeerde integriteitsexperts analyseert onregelmatige gokpatronen waarbij verdachte matches vervolgens aan partners worden gemeld, waardoor inzicht wordt verkregen in het wereldwijde landschap van matchfixing.

Thomas Schweda, algemeen directeur van de Oostenrijkse Tennisvereniging verklaarde: We erkennen dat wedstrijdvervalsing en andere daarmee samenhangende integriteitskwesties een aanzienlijke bedreiging vormen voor eerlijke sportcompetities.

Deze overeenkomst voor Sportradar Integrity Services om de ÖTV State Championships via hun UFDS-oplossing te monitoren, zal ons waardevolle integriteitsbescherming bieden omdat hun team ons kan waarschuwen voor mogelijke onregelmatigheden die ze kunnen tegenkomen.

Sportradar Integrity Services detecteerde alleen al in 2020 meer dan 600 verdachte wedstrijden in de wereldwijde sport en heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 6.000 verdachte wedstrijden gemeld.

We zijn verheugd om de Oostenrijkse Tennisvereniging te verwelkomen als onze nieuwste tennispartner, zegt Andreas Krannich, algemeen directeur van Sportradar Integrity Services.

Bij Sportradar zetten we ons in om onze sportpartners te helpen manipulatie te detecteren en te voorkomen en om alle vormen van integriteitsrisico’s te identificeren en te beperken.

Ons toegewijde team van integriteitsanalisten die gespecialiseerd zijn in tennis, zal ervoor zorgen dat de ÖTV State Championships de beste plaats krijgen om te slagen, en we kijken uit naar een eerlijke en opwindende ervaring op het veld waar de fans van kunnen genieten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.