Pachinko-operator Okura ziet het verlies kleiner worden, maar de omzet daalt in FY21 door sluitingen

Home » Pachinko-operator Okura ziet het verlies kleiner worden, maar de omzet daalt in FY21 door sluitingen

De Japanse exploitant van pachinko hallen Okura Holdings Ltd heeft een aan aandeelhouders toe te rekenen verlies van 577 miljoen JPY (5,2 miljoen dollar) aangekondigd voor de 12 maanden tot 30 juni 2021, verkleind van een verlies van 6,36 miljard JPY (57,3 miljoen dollar) een jaar eerder.

Het verbeterde resultaat komt ondanks een omzetdaling, die met 23,1% daalde tot JPY 5,42 miljard (US$ 48,8 miljoen) als gevolg van een daling van het klantenverkeer sinds de uitbraak van COVID-19 en de sluiting van twee slecht presterende pachinko hallen op 10 mei.

Okura zei destijds dat de twee hallen niet in staat waren om bevredigend klantenverkeer te herstellen in vergelijking met sommige van Okura’s andere pachinko-hallen, die er sinds de tweede helft van 2020 geleidelijk in zijn geslaagd om het klantenverkeer terug te winnen.

Eind augustus werden nog eens drie hallen gesloten, waardoor het aantal hallen onder Okura’s controle van 17 begin 2021 terugliep tot slechts 12.

Het verminderde verlies werd grotendeels toegeschreven aan een daling van de voorziening voor bijzondere waardeverminderingen op de activa van de groep en de andere nettowinsten die in het jaar werden geboekt in vergelijking met FY20. Okura merkte ook op dat de bedrijfskosten van de hal met 55,9% daalden tot JPY 5,77 miljard.

Aangezien alle pachinko-hallen van de groep sinds juni 2020 geleidelijk hun activiteiten hervatten, is het aantal pachinko- en pachislot-spelers in de pachinko-hallen van de groep gestaag verbeterd in FY21, zei Okura in de aankondiging van de resultaten.

Tijdens FY21 constateerde de groep een gedeeltelijk herstel van het klantenverkeer in sommige van zijn pachinko-hallen, met name die in de Kyushu-regio.

Over de sluiting van hallen voegde het toe: Het management was van mening dat de sluiting van de bovengenoemde vijf pachinko-hallen gunstiger zal zijn voor de groep, aangezien de groep zijn middelen zou kunnen concentreren op zijn andere, meer veelbelovende pachinko-hallen door de klantervaring daar te verbeteren en verdere verliezen uit bedrijfsactiviteiten te minimaliseren door die met zwakkere prestaties te sluiten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.