Pandemie veroorzaakte geen exodus van retail-weddenschappen

Home » Pandemie veroorzaakte geen exodus van retail-weddenschappen

Het coronavirus heeft zeker de manier waarop we ons dagelijks leven leiden veranderd.

Van de digitalisering van bankieren, de migratie naar werken op afstand tot de manier waarop mensen hun wekelijkse boodschappen doen er is een algemene verschuiving geweest in de prioriteiten en voorkeuren van consumenten in alle lagen van de bevolking, tegen deze trend in, zijn wed winkels in de detailhandel.

Hoewel het aantal bezoekers begrijpelijkerwijs terugliep in markten waar thuisblijvers werden opgelegd, zagen de meesten een aanzienlijke terugloop van retail klanten zodra ze weer open mochten, wat suggereert dat de online verschuiving tijdelijk kan zijn geweest.

In hun FY21-jaarrapport zei de Australische retail- en online gokgigant Tabcorp, die TAB-winkels voor retail weddenschappen in het hele land exploiteert, dat ondanks de groei van de digitale gok omzet met 27 procent tot $ 9,5 miljard in FY21, zijn retail kanaal veerkrachtige prestaties zag zodra ze waren weer open kunnen gaan na de lockdown.

De detailhandelsomzet daalde in het jaar met slechts 0,9 procent tot $ 5,3 miljard, verre van de onlinemigratie die sommigen misschien hadden verwacht.

Vorig jaar bestudeerden onderzoekers van de Universiteit van Sydney, waaronder universitair hoofddocent Sally Gainsbury en professor Alex Blaszcynski, het gedrag van gokkers tijdens de pandemie en de bijbehorende lockdowns.

Ze ontdekten dat van de 764 Australische volwassenen die ze ondervroegen, de meesten hun online wedfrequentie niet verhoogden tijdens lockdowns, en de meesten gaven aan dat ze verwachtten hun eerdere online en landgebaseerde wedpatronen zonder verandering te hervatten.

In juli 2021, toen veel staten in Australië op slot gingen als gevolg van een piek in gevallen van Covid-19-delta, daalde de geschatte inkomsten van Tabcorp uit zijn Wagering & Media-activiteiten met $ 30-40 miljoen, maar merkte slechts enige overdracht naar digitale weddenschappen op.

FonBet CMO Alina Yakirevich, die naar Rusland kijkt, vertelde aan iGaming Business dat ze niet getuige waren van een significante overdracht van klanten voor retail weddenschappen naar online als gevolg van lockdowns.

Volgens Yakirevich, toen gok winkels in het hele land werden gedwongen te sluiten, nam een ​​groot aantal klanten van FonBet in de detailhandel gewoon een pauze van het gokken, eraan toevoegend dat slechts 60 procent van hun gokkers online gokken een kans gaf.

Toen winkels weer open mochten, zag ze een volledige terugkeer van hun retail weddenschap klanten.

Deze klanten zagen dat we alle nieuwe veiligheidsmaatregelen in acht namen en keerden uiteindelijk terug naar de winkels.

Het feit dat spelers die al heel lang naar gok winkels kwamen, niet overgingen naar online kan worden verklaard door het feit dat ze gewend zijn aan de voordelen van onze winkels, waaronder persoonlijke service, comfortabele kamers en contante transacties.

De wereldwijde sportweddenschappen en gaming entertainment groep Entain PLC merkte bemoedigende vroege trends op in hun winkels toen de beperkingen in het tweede kwartaal van het jaar begonnen te versoepelen.

In het VK, sinds de beperkingen geleidelijk werden versoepeld, zei Entertain dat ze de volumes zagen terugkeren naar niveaus die slechts 10 procent lager waren dan het niveau van vóór de pandemie.

Hoewel de pandemie alleen het gokgedrag in de detailhandel misschien niet veel heeft veranderd, zouden fysieke gok winkels er verstandig aan doen om op hun hoede te blijven.

Er is een algemene groei in digitalisering in alle sectoren en consumenten brengen meer tijd door op hun apparaten dan ooit.

Flutter Entertainment, de eigenaar van online gokbedrijf SportsBet in Australië, vertelde investeerders in september dat ze hebben geprofiteerd van de lockdowns om klanten te betrekken en te behouden die zij als ’traditionele retail klanten beschouwen.

In de afgelopen 18 maanden is er een stapsgewijze verandering geweest in de omvang van ons Australische bedrijf.

We wonnen een onevenredig groot deel van de traditionele retail klanten die online migreerden, wat sindsdien een hoge mate van klantenbehoud heeft opgeleverd.

Als we naar de toekomst kijken, blijven we enthousiast over de vooruitzichten voor het bedrijf en geloven we dat het nog een lange startbaan van duurzame groei voor de boeg heeft, zei Peter Jackson, chief executive van Flutter Entertainment tijdens een Sportsbet Investor Day op 22 september, met extra vertrouwen in ons vermogen om deze klanten te behouden, zijn we van mening dat de gebeurtenissen van de afgelopen 17 maanden een permanente stapsgewijze verandering in de schaal van de Sportsbet-business kunnen betekenen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.