Pontus Lindwall getuigt voor de Zweedse rechtbank terwijl de klant van Betsson SEK5m-verliezen wil verhalen

Home » Pontus Lindwall getuigt voor de Zweedse rechtbank terwijl de klant van Betsson SEK5m-verliezen wil verhalen

Zoals voor het eerst gemeld door de Zweedse krant Dagens industri, is Pontus Lindwall, CEO van Betsson AB, als getuige verschenen voor de rechtbank in Uppsala, Zweden.

Hij gaf echter weinig details over de zaak en beweerde dat hij niet met die problemen werkt.

De speler beweerde dat Betsson reizen, bonussen en prikkels gebruikte om hem tussen 2016 en 2018 te verleiden tot het weggokken van grote bedragen op verschillende sportspellen, ondanks dat hij duidelijke tekenen van probleemgokken vertoonde.

Hij eist bijna SEK 5 miljoen (€ 443.113) aan schadevergoeding, wat zijn nettoverlies is na het plaatsen van weddenschappen van in totaal bijna SEK 60 miljoen, de rechtszaak beweert dat het gedrag van Betsson in strijd was met de Zweedse contractenwet en draait om de verantwoordelijkheid van de exploitant voor probleemgokken en of er passende procedures waren om dit zowel op te sporen als te voorkomen.

Volgens Dagens industri voerde de advocaat van de speler aan dat Betsson op de hoogte had moeten zijn van de gokverslaving van de klant en dat de combinatie van technische systemen en handmatige processen van het bedrijf dit had moeten detecteren.

Betsson voerde ondertussen aan dat de verliezen van de klant te wijten waren aan zijn eigen acties en dat hij de financiële middelen had om met de betreffende bedragen te gokken.

Er werd onder meer verwezen naar het LinkedIn-profiel en de verklaringen van de speler, waaruit bleek dat hij gedurende de relevante periode een leidinggevende functie bekleedde bij een groot bedrijf, met een jaarsalaris tot SEK 1,5 miljoen.

Lindwall-getuigenis tijdens het proces bevestigde Lindwall dat Betsson over verantwoorde gokprocedures beschikte, maar zei dat hij niet in detail weet hoe deze procedures werken, toen hem werd gevraagd hoe te identificeren of een speler een ernstig gokprobleem heeft, antwoordde Lindwall: Ik kan dat niet precies beantwoorden.

Ik werk niet rechtstreeks met die problemen, hij onthulde dat Betsson inkomsten heeft uit meer dan 30 landen met verschillende wetgeving, de rechtbank doet naar verwachting in de komende weken uitspraak.

De uitkomst kan aanzienlijke implicaties hebben voor de gokindustrie, en de zaak wordt nauwlettend in de gaten gehouden door brancheanalisten en toezichthouders, omdat het een belangrijk precedent zou kunnen scheppen.

Naast deze zaak wordt Unibet-eigenaar Kindred Group geconfronteerd met een soortgelijke rechtszaak in Stockholm, waar modeontwerper en media-ondernemer Per Holknekt beweert dat hij verleid was tot een venijnig afhankelijke positie tegenover de gokbedrijven, hij klaagt het bedrijf aan voor 10,3 miljoen SEK.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.