De zes Premier League-clubs die eerder dit jaar deelnamen aan het afgescheiden European Super League (ESL)-project hebben overeenstemming bereikt over een schikking van £ 20 miljoen.

Volgens Sky Sports zal de schikking tussen de clubs en de Premier League de grens trekken onder het controversiële voorgestelde toernooi en bedraagt ​​ongeveer 3,5 miljoen pond per team.

Hoewel het voorgestelde toernooi snel instortte na terugslag van supporters en sportfiguren, heeft de Premier League geconstateerd dat de zes betrokken Engelse clubs – Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur – allemaal regel L9 overtraden.

Deze regel vereist dat aandeelhouders schriftelijke toestemming krijgen om deel te nemen aan nieuwe wedstrijden.

Naast de schikking voegden Sky bronnen eraan toe dat de zes clubs zullen worden geconfronteerd met sancties van elk meer dan £ 20 miljoen en een aftrek van 30 punten voor soortgelijke overtredingen door zich in de toekomst aan te melden voor een ontsnappingscompetitie.

Alleen Barcelona, ​​Real Madrid en Juventus blijven voorstander van het ESL-project, terwijl de resterende clubs uit de Premier League, Serie A en La Liga zich binnen enkele dagen na de aankondiging van het toernooi terugtrekken.

De UEFA heeft al een disciplinaire procedure tegen het trio gestart, nadat ze ermee instemde om het Premier League-contingent, samen met AC Milan, Inter Milan en Atletico Madrid, weer in het continentale bestuursorgaan te integreren.

De opstandige clubs brachten echter een verklaring uit waarin ze hun ‘absolute afwijzing van de aanhoudende dwang die de UEFA heeft uitgeoefend jegens drie van de meest relevante instellingen in de geschiedenis van het voetbal.

Ondertussen hebben de afzonderlijke competities stappen ondernomen om een ​​herhaling van de ontsnappingsdivisie te voorkomen, waarbij de Premier League een eigenaarshandvest heeft geïntroduceerd.

De Engelse topploeg heeft nu verdere maatregelen genomen om de toekomst van de voetbalinfrastructuur van het land veilig te stellen, waarbij de hoogte van de boetes vergelijkbaar is met de boetes die zijn overeengekomen met de UEFA, die negen van de 12 clubs zal zien die betrokken zijn bij de voorstellen dragen een gecombineerd bedrag van £ 13 miljoen bij aan een ‘gebaar van goede wil inclusief jeugd- en promotie voetbal.

Echter, na een verhitte discussies werd naar verluidt besloten dat de boetes van de Premier League in contanten zullen worden betaald, in plaats van een percentage van de inkomsten uit uitzendingen die volgend seizoen worden gegenereerd.

Ondertussen keurden de Italiaanse voetbalautoriteiten de invoering van een nieuwe anti -Super League regel goed, terwijl de Serie A sancties overweegt tegen Juventus, waardoor het team zou kunnen worden uitgesloten van het toptoernooi van het land.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.