De Premier League heeft een overeenkomst bereikt over mediarechten met de in Qatar gevestigde omroep beIN Sports, waardoor de Turkse markt verzekerd is van aandacht.

De overeenkomst beslaat drie jaar en begint met het seizoen 2022/23.

De overeenkomst zal betaal-tv-zender beIN-provider exclusief live zien op elke pagina van elke Engelse topwedstrijd, terwijl ook hoogtepunten, wekelijkse clips en extra shows worden geboden BeIN dient momenteel als de omroeporganisatie van de Premier League in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA), terwijl het ook de rechten bezit op de UEFA Champions League in dezelfde regio onder een afzonderlijke uitzendovereenkomst van $ 200 miljoen per seizoen.

De Premier League is verheugd om onze uitstekende samenwerking met BeIN Media Group te laten groeien door Turkije toe te voegen aan onze langdurige samenwerking, zegt Paul Molnar, Chief Media Officer, Premier League.

BeIN heeft consequent uitstekende sportverslaggeving geleverd en Premier League-fans kunnen uitkijken naar elke wedstrijd live op de kanalen van BeIN Sports.

De deal zal de berichtgeving van beIN over binnenlands topvoetbal verder verbeteren waarbij de omroep momenteel de Franse mediarechten op de Spaanse LaLiga bezit.

BeIN zal het stokje overnemen als de Turkse aanbieder van Premier League-dekking nadat de huidige overeenkomst van de Engelse top-vlucht met Saran Media aan het einde van het seizoen 2021/22 afloopt.

Ondanks het verlies van zijn Turkse rechten op de competitie, zal Saran de verslaggeving van het toernooi blijven uitzenden in 10 Commonealth of Independent State (GOS)-landen – inclusief zowel volwaardige als waarnemerslidstaten – en in Georgië, onder de voorwaarden van een recente contractverlenging.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.