PSG-voorzitter bevestigt de wens van de club om Parc des Princes te verlaten

Home » PSG-voorzitter bevestigt de wens van de club om Parc des Princes te verlaten

Nasser Al-Khelaifi heeft de intenties van PSG aangekondigd om het Parc des Princes te verlaten na een langdurig geschil met de gemeenteraad van Parijs over de aankoop van het stadion.

De PSG-voorzitter bevestigde de wens van de Ligue 1-kampioen om het Parc des Princes te verlaten nadat de gemeenteraad van Parijs de verkoopgesprekken had stopgezet nadat ze had verklaard dat het stadion niet te koop stond.

Qatar Sports Investment en Al-Khelaifi proberen al enkele jaren het stadion volledig in eigendom te nemen om de herontwikkelingsplannen van € 500 miljoen te versnellen, waaronder het vergroten van de capaciteit van het Parc des Princes tot 60.000, nadat ze afgelopen december nieuwe investeringen van Arctos hadden ontvangen.

De elfvoudig Franse kampioen heeft er geen geheim van gemaakt dat de herontwikkeling van het Parc des Princes deel uitmaakt van de groeiende commerciële en fan betrokkenheids-strategieën van de club, die de inkomsten uit wedstrijddagen willen verhogen door de capaciteit van het stadion te vergroten.

Ondanks het feit dat het er niet in slaagde het stadion in november 2022 te verwerven en de gemeenteraad voortdurend aandrong om tot overeenstemming te komen, zal PSG nu voor het eerst sinds de oprichting in 1974 proberen naar huis te verhuizen.

Al-Khelaifi merkte op: Het is te gemakkelijk om nu te zeggen dat het stadion niet meer te koop is. We weten wat we willen, we hebben jaren verspild met proberen het te kopen.

Het is nu gemakkelijker voor ons, we weten wat we willen het is voorbij voor ons, wij willen het Parc verlaten.

Pierre Rabdan, loco-burgemeester van Sport van Parijs, bevestigde het niet verkopen en verklaarde: Een verkoop is niet wenselijk, want dat zou een beslissing zijn waar geen weg meer terug is.

Daarom moeten we de verkoop van het Parc vandaag uitsluiten, we willen de erfenis van Parijs niet verkopen.

Nu de herontwikkelingsplannen voor onbepaalde tijd zijn opgeschort, zal PSG nu de zoektocht naar een nieuw thuisstadion voortzetten, die begon met het onderzoeken van een mogelijke verhuizing naar het Stade de France.

Het Franse nationale stadion, met een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers en gastheer van de finales van de FIFA Wereldbeker, het EURO-kampioenschap en de rugbywereldbeker, werd door PSG op de shortlist gezet als een potentiële nieuwe thuisbasis voor de club.

Aan deze aanvankelijke interesse kwam uiteindelijk een einde toen PSG om logistieke en financiële redenen besloot geen Fin Infra aan te vragen voor stadionrechten.

Het Stade Jean-Bouin, de thuisbasis van het PSG Damesteam, Stade Sebastine Charlety en Paris La Defense Arena worden beschouwd als potentiële nieuwe stadions voor de club, maar moeten mogelijk tot overeenstemming komen met de gemeenteraad over het Stade Jean-Bouin.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.