PSG zal van het Stade de France niet zijn nieuwe thuis maken

Home » PSG zal van het Stade de France niet zijn nieuwe thuis maken

Paris Saint-Germain heeft besloten af te zien van een concessieovereenkomst die het Stade de France tot zijn nieuwe thuisstadion zou hebben gemaakt.

De Ligue 1-kampioenen hadden aanvankelijk interesse om naar de Franse hoofdstad te verhuizen nadat de regering had aangekondigd dat het nationale stadion toe is aan een nieuwe exploitant en een deadline van 3 januari had vastgesteld voor aanvragers om hun interesse in te dienen.

PSG heeft echter besloten geen Fin Infra aan te vragen voor stadionrechten en zal naar verluidt in plaats daarvan proberen de plannen nieuw leven in te blazen om de volledige eigendom te verwerven van zijn huidige thuisstadion, het Parc des Princes.

Volgens een rapport van Les Parisien hebben Qatar Sports Investment (QSI) – de meerderheids-aandeelhouder van PSG – en clubvoorzitter Nasser Al-Khelaifi een aanvraag voor het Stade de France en de mogelijkheid om van het meer dan 80.000 grote stadion de nieuwe thuisbasis te maken, serieus bestudeerd de club.

Door van het Stade de France de nieuwe thuisbasis van PSG te maken, zouden er complicaties zijn ontstaan bij de internationale voetbal- en rugbywedstrijden die in het stadion worden gehouden, terwijl de regering daar categorisch wilde blijven.

Desondanks zal QSI in plaats daarvan proberen het proces van een volledige overname van het Parc de Princes te starten en, als dit lukt, plannen lanceren om een herontwikkelingsproject van € 500 miljoen van het stadion te starten.

De Ligue 1-club wil de capaciteit van het Parc de Princes verhogen tot meer dan 60.000 om aan de eisen van het groeiende merk in heel Europa te voldoen.

Gesterkt door de nieuwe investering van Arctos, die afgelopen december minderheidsaandeelhouder werd van de Franse club, heeft PSG al lang gekoesterde ambities om het Parc des Princes te ontwikkelen, maar stuitte het voortdurend op problemen bij de volledige overname van het stadion.

Uit berichten uit Parijs is gebleken dat de plannen van PSG om het stadion te renoveren onmogelijk zijn zonder het in eigendom te hebben, omdat de concessie van het Parc des Princes de mogelijkheden daartoe beperkt.

In november 2022 werd het bod van QSI en Al-Khelaifi om het Parc des Princes te kopen afgewezen door de gemeenteraad van Parijs en burgemeester Anne Hidalgo, wat vervolgens leidde tot berichten over de ambitie van de club om naar het Stade de France te verhuizen.

Tip commerciële – For sale WWW.FRA.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.