Er wordt een felle biedingswedstrijd voor de Amerikaanse mediarechten op de Engelse Premier League verwacht, waarbij het contract van Comcast afloopt aan het einde van het seizoen 2021-22, aldus Bloomberg.

Het Amerikaanse mediakanaal meldt dat hoewel de Engelse topvlucht blij is met de positieve Noord-Amerikaanse berichtgeving die het heeft ontvangen via het NBC Sports-netwerk van Comcast, het overweegt de markt verder te onderzoeken om de waarde van zijn uitzendingen te verhogen.

Comcast heeft sinds 2013 de mediarechten op de Premier League voor een bedrag van $ 150 miljoen per seizoen, een stap die zijn portfolio van grote internationale sportevenementen, zoals de Olympische Spelen van Tokyo 2020, de PGA Tour, NASCAR, de National Hockey League (NHL) en de National Basketball Association (NBA).

Bronnen van Bloomberg voorspellen echter dat een verlenging van de Premier League-overeenkomst van de omroep het meer dan $ 300 miljoen per jaar zal kosten, met een totale waarde van minimaal $ 2 miljard.

De bron voegde eraan toe dat er volgende week een discussie over Amerikaanse mediarechten op tafel zal komen tijdens een bijeenkomst van Premier League-clubs.

De dekking van de eerste divisie van Engeland was een belangrijke groeimotor voor de nieuwe Peacock-streamingservice van Comcast, hoewel de berichtgeving van NBC Sports over het evenement eerder dit jaar met 10% daalde.

Comcast heeft plannen om het NBC Sport-netwerk tegen het einde van dit jaar te sluiten waarbij alle sportuitzendingen – inclusief die van de Premier League – worden overgedragen aan Peacock en het USA Network.

De Premier League weigerde commentaar te geven, maar in een verklaring van NBC Sports stond: We willen zeker onze goede relatie met de Premier League voortzetten.

Nu, in ons negende seizoen, hebben we samengewerkt om de sport in de VS fors te laten groeien met innovatieve productie en ongeëvenaarde promotie.

Een aantal prominente Amerikaanse omroepen en entertainmentbedrijven zou interesse kunnen tonen in het verwerven van berichtgeving over de Premier League, waarbij Bloomberg ESPN, WarnerMedia, ViacomCBS en Amazon – de laatste die al de rechten op de competitie in sommige Europese landen bezit als potentiële kanshebbers aanwijst .

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.