Rapport: Premier League een stap dichter bij het verbod op weddenschappen op sponsoring

Home » Rapport: Premier League een stap dichter bij het verbod op weddenschappen op sponsoring

Volgens een rapport van The Times zullen Premier League-clubs het eens worden over een uitspraak die gokbedrijven verbiedt sponsoring op de voorkant van het shirt op teamshirts.

Het voorstel zal naar verwachting vandaag worden besproken tijdens een aandeelhoudersvergadering van de Premier League, waarbij naar verluidt een stemming zal plaatsvinden, de gemelde stappen die door Premier League-clubs zijn genomen, komen terwijl de relatie tussen voetbal en gokken zich voorbereidt op herziening van de regelgeving, waarbij het witboek over gokken van de regering in de komende maanden zal worden gepubliceerd.

Desalniettemin is het volgens het rapport minder waarschijnlijk dat mouwsponsoring wordt opgenomen in de plannen van Premier League-clubs, de bijeenkomst is waarschijnlijk een reactie op de steeds intensere aandacht voor de relatie van weddenschappen met sport in de afgelopen jaren, vooral in de context van de herziening van de kansspelwet.

Een verbod op sponsorovereenkomsten tussen sportorganisaties en bookmakers werd aangeprezen als een waarschijnlijke uitkomst van de herziening – door sommige lobbyisten beschreven als een gezond verstand-conclusie.

Het voorstel is echter enigszins afgezwakt om zich alleen te concentreren op deals op de voorkant van het shirt met topteams, waardoor sleeve-branding een blijvende mogelijkheid blijft.

Het White-Book over gokken is al lang in de maak en zal naar verwachting volgende maand door de regering worden gepubliceerd, overheidsfunctionarissen hebben aangegeven dat een vrijwillig verbod eventuele soortgelijke discussies tijdens de bijeenkomst van het White-book zou uitsluiten.

Discussies over de relatie tussen gokken en de top van het Engelse voetbal werden vorige maand geïntensiveerd toen een aangeprezen deal tussen Aston Villa en exploitant BK8 van vele kanten kritiek kreeg.

De terugslag draaide grotendeels om de seksueel provocerende marketing van het bedrijf, wat er ook toe leidde dat Norwich City de samenwerking met het bedrijf beëindigde.

Op het moment van de deal analyseerde SBC-directeur of sponsoring, George Harborne, de deals van dit soort waaronder hij werd geplaatst, en onthulde zijn overtuiging dat dit niveau van controle niet iets nieuws is op de Britse markt.

Hij verklaarde: De politieke achtergrond waartegen deze overeenkomst is aangekondigd, betekent dat deze altijd onder de loep zou zijn genomen, maar dat is niet iets nieuws voor dit soort deals in het VK.

De keuze van de partner heeft dat onderzoek versterkt, gezien de redenen waarom een eerdere overeenkomst met het merk werd beëindigd door een andere club.

Bovendien komt het omdat de regering heeft gezworen om een sterkere benadering van het bestuur van de sport te volgen, waarbij ze belooft om fans centraal te stellen in het voetbal als het gaat om het beschermen van het erfgoed en het regelgevingskader van de sport.

Zoals het er nu uitziet, staan ​​acht van de 20 Premier League-clubs op hun shirt voor een gokbedrijf en hebben ze de geldwaarde te midden van inkomsten-derving als gevolg van de pandemie genoemd als een belangrijke reden voor de sponsorovereenkomsten.

Een eindstemming kan plaatsvinden tijdens de zomerbijeenkomst van de Premier League in juni, maar The Times meldt dat als het verbodsvoorstel voldoende steun krijgt van clubs, een overgangsperiode van drie jaar van reeds bestaande deals moet worden opgenomen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.