Ratcliffe’s visie op de heropleving van Manchester United

Home » Ratcliffe’s visie op de heropleving van Manchester United

Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe partijeigenaar van Manchester United, heeft gesproken met de BBC, na de voltooiing van de verkoop.

De 71-jarige miljardair heeft een belang van 27,7% in de Premier League-club gekocht en met de BBC gezeten om zijn gedachten te bespreken over wat er mis is gegaan, evenals wat hij denkt dat er moet worden gedaan om de reus terug te zien keren naar zijn oude glorie.

In het interview benadrukte Ratcliffe dat zijn investering van 1,25 miljard pond in Manchester United meer is dan een financiële inspanning, omdat hij zich inzet voor het herstel van de club naar zijn rechtmatige positie onder de elite van het voetbal.

Ratcliffe: Het wordt geregeerd door het hart, dat is geen financiële investering voor mij, als ik een financiële investering zou willen doen, zou ik een ander chemisch bedrijf kopen.

Het gaat een van de grootste uitdagingen in de wereld aan, het is een waardige uitdaging en heel spannend.

De enige reden dat ik betrokken ben geraakt, is omdat ik Manchester United wil zien herstellen naar waar het zou moeten zijn.

Ik ben misschien bevooroordeeld, maar ik geloof dat het de grootste en bekendste club ter wereld is, het zou het beste voetbal ter wereld moeten spelen.

Deze sterke passie om de club nieuw leven in te blazen, komt voort uit het feit dat de nieuwe partijeigenaar al sinds zijn jeugd een levenslange fan van de club is.

Ik zat op de basisschool in het noorden van Manchester en in mijn klas was de helft lichtblauw en de andere helft rood, mijn familie was een rode familie, mijn moeder en vader waren altijd Manchester United-fans en mijn enige spijt is dat mijn ouders er vandaag niet zijn.

Ik werd automatisch een supporter van Manchester United op zes of zevenjarige leeftijd, het is een belangrijk element van je leven en enorm belangrijk voor iedereen die Manchester United steunt.

Zijn nieuwe onderneming zal echter geen gemakkelijke taak zijn, de laatste 11 jaar sinds de grootste manager van de club, Sir Alex Ferguson, met pensioen, is een constante strijd geweest, waarbij verschillende coaches met uitstekende erfenissen het succes van Ferguson hebben geprobeerd en uiteindelijk niet hebben gerepliceerd, wat de fans zo wanhopig zijn om opnieuw te beleven.

Ratcliffe deelde zijn mening over de periode: Het is duidelijk een moeilijke 11 jaar geleden dat Sir Alex Ferguson en David Gill met pensioen gingen, het is niet het schakelen van een lichtschakelaar.

Het is niet alleen een eenvoudige oplossing voor de korte termijn, we moeten naar de juiste oplossing lopen, niet naar de verkeerde.

Het probleem op korte termijn is dat we in de Champions League willen komen, het is een uitdaging van twee tot drie seizoenen om de organisatie en omgeving goed te krijgen, om de prestaties op het veld goed te krijgen en voetbalwedstrijden te winnen.

Dat houdt in dat het ontwerp en de structuur van de organisatie correct is.

Manchester United heeft de afgelopen elf jaar veel coaches gehad en niemand is zeer succesvol geweest in die omgeving, dat zegt mij dat er iets mis is met de omgeving, het is niet constructief voor mij om iemand de schuld te geven, het is gewoon een feit.

Mijn focus ligt op de manier waarop ik die omgeving verander om het beste uit de coach en de ploeg te halen.

Hoewel supporters van de Rode Duivels de investering van Ratcliffe met open armen hebben ontvangen, is er nog steeds een gigantische olifant in de kamer.

De familie Glazer langetermijneigenaren van Manchester United die dividenden uit de club hebben gehaald, ondanks het feit dat ze het nooit hebben geïnjecteerd met een investering uit hun eigen zak.

Fans afkeer van de Glazers vertegenwoordigt een enorme hindernis voor de Ineos-eigenaar om op te ruimen en ook samen te werken, waarin het nog te bezien is hoe de twee sets eigenaren zullen samenwerken.

Ik ken Joel en Avram alleen en ze zijn, ondanks wat je in de pers zou kunnen lezen, erg aardige mensen, erg beleefd en ze zijn fervente supporters van Manchester United, ik begrijp de frustraties en de woede van supporters, maar ik kijk er naar uit om niet achterom te zijn, zei Ratcliffe.

Probeer geduldig te zijn en we zullen proberen Manchester United weer op te bouwen waar het zou moeten zijn, wat een van de eliteclubs ter wereld is.

De sleutel om het te laten werken is de relatie die we zullen hebben met Joel en Avram, wat naar mijn mening een zeer goede en vertrouwensrelatie is.

Vooruitblikkend, de nieuwe eigenaar heeft een aantal moeilijke beslissingen te nemen, met mogelijk de beslissing over Mason Greenwood’s toekomst de toekomst van de grootste op dit moment, na de speler die de club in wederzijdse overeenstemming verliet in augustus en lid werd van de Spaanse club Getafe in bruikleen na een intern onderzoek van zes maanden naar zijn gedrag.

Ratcliffe zei: We moeten naar feiten kijken, eerlijk beoordelen en rekening houden met wat de waarden van de club zijn. Dan komen we daar met een beslissing uit, het is niet gepast om commentaar te geven op Mason Greenwood.

Het interview werd afgesloten met de eigenaar die zijn belangrijkste doel besprak om de belangrijkste rivalen van de clubs Manchester City en Liverpool te vangen, met United momenteel 12 en 16 punten achter het paar op dit moment.

Ratcliffe concludeerde: In het noordwesten hebben we twee buren die echt indrukwekkende voetbalclubs zijn, ik wil ze allemaal van hun baars slaan, we zijn vrienden in de zin dat we allemaal in het noordwesten zijn, maar het zijn onze grootste vijanden, het zijn duidelijk onze grootste concurrenten in het Verenigd Koninkrijk.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.