Rechtszaak tegen de Nationale Loterij-advocaat van de Kansspelcommissie om in 2025 te worden gehoord !

Home » Rechtszaak tegen de Nationale Loterij-advocaat van de Kansspelcommissie om in 2025 te worden gehoord !

De zaak van Northern & Shell tegen de Kansspelcommissie zal pas volgend jaar vorderen.

De rechtszaak van Northern & Shell tegen de Kansspelcommissie waarin zij schadevergoeding eist omdat deze de Nationale Loterij-aanbesteding heeft verloren, zal volgend jaar worden gehouden. De exploitant van de gezondheidsloterij, die eigendom is van Richard Desmond, beweert dat de Britse toezichthouder het aanbestedingsproces verkeerd heeft behandeld.

Op een conferentie over casemanagement vorige week probeerde de Gambling Commission de zaak in tweeën te splitsen, maar er werd besloten dat het in oktober 2025 als een enkele zaak zou worden gesmeerde.

Northern & Shell eist naar verluidt een schadevergoeding van 25,5 miljoen dollar.

De voormalige National Lottery-operator Camelot nam aanvankelijk ook juridische stappen over het aanbestedingsbedrijf. Het bedrijf werd echter verkocht aan de winnaar Allwyn, waarmee een einde kwam aan de zaak. Een zaak van IGT, de voormalige technologiepartner van Camelot, werd afgewezen.

De tienjarige licentie voor de Nationale Loterij van Allwyn begon in februari van dit jaar.

Ondertussen is Allwyn van plan om tegen het einde van deze maand de resterende banden met het Russische Gazprom te verbreken te midden van kritiek van Britse parlementsleden in de tijd die het innam. Allwyn International heeft een omzet van € 2,1 miljard gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2024 een stijging van 28 procent op jaarbasis.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.