Het Bundesland van Saksen-Anhalt heeft de benoeming van Anne Poggemann als de eerste officier van ‘Glücksspielaufsicht’ – de nieuwe toezichthoudende autoriteit van de Duitse kansspelen bevestigd.

Vorig jaar kreeg de deelstaat Saksen-Anhalt de rechten om de eerste federale toezichthoudende eenheid van het Duitse gokken te huisvesten, waarbij de licentieverplichtingen, marktnormen en nalevingsverplichtingen van het Vierde Interstatelijke Verdrag (GlüNeuRStv) werden nageleefd.

De gereguleerde gokmarkt van Duitsland werd officieel gelanceerd op 1 juli waarbij alle 16 deelstaten ervoor kozen om de wetten van GlüNeuRStv na te leven, waarmee een einde kwam aan een 12-jarige beraadslaging met betrekking tot de federale toepassing van het Duitse gokken.

Poggemann, lid van de partij Christen-Democratische Unie (CDU) zal het agentschap van Saksen-Anhalt leiden, nadat hij eerder als staatssecretaris voor sport had gediend.

De nieuwe aangestelde brengt verdere ervaring op federaal niveau met zich mee, nadat hij als directeur van de Duitse Financial Conduct Authority heeft gediend.

Saksen-Anhalt steunde de benoeming van Poggemann en verklaarde dat het zijn leidende juridische expert had gekozen om als eerste officier van de Glücksspielaufsicht op te treden – en erkent de hoge druk die wordt gesteld bij het interpreteren en toepassen van GlüNeuRStv-wetten in de Duitse deelstaten.

Saksen-Anhalt heeft een jaar de tijd gekregen om zijn agentschap Glücksspielaufsicht te ontwikkelen, dat tegen juli 2022 volledig toezicht wil houden op de GlüNeuRStv.

Poggemann is belast met het selecteren van het eerste uitvoerende team van de toezichthoudende eenheid dat leiding zal geven aan een bureau van 110 medewerkers dat de industrienormen, de veiligheid van spelers en het gedrag van de operator zal bewaken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.