Sazka Entertainment benoemt Lord Coe als eerste onafhankelijke adviseur

Home » Sazka Entertainment benoemt Lord Coe als eerste onafhankelijke adviseur

Sazka Entertainment heeft Lord Sebastien Coe, viervoudig Olympisch medaillewinnaar, benoemd tot lid van de raad van bestuur.

Lord Coe is de huidige president van World Athletics en speelde een belangrijke rol in de poging van Londen om de Olympische Spelen van 2012 te organiseren.

Hij begon zijn rol als niet-uitvoerend bestuurder van de pan-Europese loterij-exploitant op dinsdag.

Ondanks dat de Britse dochteronderneming Allwyn strijdt om de vierde nationale loterijwedstrijd van de Britse regering te winnen, benadrukte het bestuur van Sazka dat Lord Coe niet betrokken zou zijn bij landspecifieke operaties of een poging van enig land om hun nationale loterijactiviteiten te runnen.

Karel Komarek, voorzitter van Sazka, merkte op: Lord Coe is een kolossale figuur geweest op het wereldtoneel van sport, politiek en zakendoen gedurende zijn lange en vooraanstaande carrière.

We zijn vereerd dat hij ons team komt versterken als eerste onafhankelijke niet uitvoerend bestuurder.

Hij voegt een enorme extra kracht toe aan ons internationale perspectief terwijl we ernaar streven om zoveel mogelijk fondsen te werven voor goede doelen in alle markten die we bedienen.

Coe was gouden medaillewinnaar op de 1500 m op de Olympische Spelen van 1980 en herhaalde deze prestatie in 1984, terwijl hij in beide Spelen ook zilver pakte op de 800 m.

Hij ging verder met het breken van 12 wereldrecords in een monumentale atletiekcarrière.

Na zijn pensionering werd Coe parlementslid voor de Conservatieve Partij en tegelijkertijd privésecretaris van William Hague.

Later werd hij voorzitter van het London Organizing Committee voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, Coe zei over zijn benoeming:

In de loop der jaren heb ik gezien hoeveel voordeel loterijfondsen hebben gebracht aan de basis- en topsport over de hele wereld.

Ik kijk ernaar uit om me aan te sluiten bij een team met een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van sport op alle niveaus in de landen waar het actief is.

Mijn rol zal zijn om ervoor te zorgen dat we onze ondersteuning van sport verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat Sazka Entertainment een krachtige drijvende kracht is achter basis- en topsportfinanciering in heel Europa en daarbuiten.

Coe’s benoeming komt omdat Sazka de licentiehouder voor de Britse Nationale Loterij wil worden.

De vierde aanbesteding voor de licentie loopt momenteel, waarbij Sazka, onder de Britse identiteit van Allwyn, het opneemt tegen de huidige gevestigde exploitanten Camelot, het Indiase Sugal & Damani en het Italiaanse Sisal.

De winnaar van de aanbesteding wordt in februari volgend jaar bekend gemaakt, gevolgd door een overdrachtsperiode van twee jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.