Schuldeisers nemen vanaf 5 november de controle over Codere over

Home » Schuldeisers nemen vanaf 5 november de controle over Codere over

De herstructureringsovereenkomst van Codere – waarbij crediteuren de controle over het bedrijf overnemen in een schuld voor equity overeenkomst – wordt op 5 november afgerond.

Codere tekent sponsorovereenkomst met River Plate omdat de herstructureringsovereenkomst inhoudt dat de voorwaarden van de biljetten van Codere worden gewijzigd – zodat de houders van biljetten aandelen in de holdingmaatschappij van Codere zullen ontvangen in plaats van contanten is de toestemming van die houders van biljetten vereist.

Dit zal gebeuren via een stemming, waarbij houders van biljetten tot 18 oktober de tijd hebben om hun toestemming te geven.

Ervan uitgaande dat de deal die al steun heeft gekregen van de meerderheid van de schuldeisers wordt goedgekeurd, zal deze op 5 november in werking treden.

Als de deal op 30 november niet rond is, wordt de herstructureringsovereenkomst als nietig beschouwd, tenzij deze deadline wordt verlengd.

Als onderdeel van de herstructurering kunnen obligatiehouders ook inschrijven op een aandeel van € 128,7 miljoen in nieuw uitgegeven obligaties.

Codere heeft sinds 2019 problemen met schulden, toen valutaschommelingen op zijn Latijns-Amerikaanse markten, met name Argentinië, hebben bijgedragen aan de noodzaak van een herfinancierings-overeenkomst die vorig jaar werd overeengekomen.

Dit werd verergerd door sluitingen vanwege de nieuwe pandemie van het coronavirus Covid-19.

Als gevolg hiervan begon Codere in maart onderhandelingen met kredietverstrekkers, op hetzelfde moment dat het een daling van 57,2% van de jaaromzet voor 2020 rapporteerde.

Via deze onderhandelingen bereikte Codere een overeenkomst waarbij de operationele activiteiten worden overgedragen aan een nieuwe holdingmaatschappij, waarin de obligatiehouders een belang van 95% zullen hebben.

Bestaande aandeelhouders van Codere zullen een belang van 5% hebben, maar ook warrants verkrijgen die het recht geven om tot 15% van elke verkoop van Codere te ontvangen.

De exploitant zei dat de deal nodig was om het bedrijf duurzaam te houden totdat het al zijn locaties mag heropenen.

In mei stemden de aandeelhouders van Codere voor de deal, naast de herstructurering kwam Codere een deal overeen om zijn online bedrijf af te splitsen, dat openbaar zal worden op de Nasdaq-beurs door middel van een omgekeerde fusie met het Special Purpose Acquisition Company (SPAC) DD3 Acquisition Corp.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.